Mezőgazdaságunk alapja a talaj - Nem mindegy, hogy bánunk vele

agrarszektor.hu
Május 19-én első alkalommal kerül megrendezésre a "Talajközpontú Termelés Konferenciája - a szántóföldi hozamnövelés az alapoktól" nevű szakmai fórum. A 2015. évet az ENSZ a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította, többek között ez adta az ötletét és aktualitását a Phylazonitot forgalmazó Agrova Kft., az Axiál, a Fertilia, a Magyar Talajtani Társaság, a Nébih, és a GOSZ szakmai támogatásával megrendezésre kerülő konferenciának. A szakmai nap médiapartnere az agrárszektor.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mindennek az alapja a talaj - nagyon fontos, hogy bánunk vele. Az egészséges talaj és a szakszerű talajművelés a szántóföldi növénytermesztés hozamnövelésében is kulcsszerepet játszik. A konferencia célja, hogy a témával kapcsolatban valódi tudást és pontos technológiai ismereteket adjon a termelők kezébe. A konferencián gyakorlati szakemberek, termelők és a tudományos élet képviselői járják körül e komplex témakört, számos szempontból vizsgálva a talajt érintő aktuális kérdéseket. A szakmai programban kiemelt figyelmet kapnak a jelenleg leginkább porondon lévő témák, így a fuzárium és tápanyag-utánpótlás.

A Magyar Talajvédelmi Szövetség
Jelenleg az emberiség számára a termőtalajok állapota jelenti a legnagyobb kihívást, illetve igényli a legnagyobb odafigyelést. A földfelszín alig 12 százaléka - 1,6 milliárd hektár - alkalmas a mezőgazdasági termesztésre, és a termőtalaj vastagsága ezen a viszonylag kis területen is csak alig néhány arasznyi. Bár a terméseredmények növekednek, egyre nehezebb feladatot jelent az egyre csökkenő termőfelületen előállítani a növekvő népesség ennivalóját. Az ENSZ éppen ezért a 2015. évet a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította. "Egészséges talajokat az egészséges életért" - ez pedig a kampányév jelmondata.

A téma hazai felkarolója a Talajvédelmi Egyesület keretein belül létrehozott Magyar Talajvédelmi Szövetség, amelynek célja, hogy a talajművelés, a talajtan, a tápanyag-utánpótlás és a mikrobiológia oldaláról, mintegy konzíliumként ismeretanyagot gyűjtsön, és az így létrejövő tudáshalmazt átadja a mezőgazdasági termelőknek. A május 19-én megrendezésre kerülő konferencia a Magyar Talajvédelmi Szövetség első bemutatkozása lesz.

A konferencia médiapartnere az

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58