Mobiltelefonos applikációval is elérhetők a falugazdászok

agrarszektor.hu
Megújult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) okostelefonos alkalmazása. Az őstermelői adatok lekérdezését lehetővé tevő applikáció országos falugazdász-keresővel és folyamatosan frissülő agrárhírekkel bővült.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Folyamatosan frissülő mezőgazdasági, élelmiszeripari és vidékfejlesztési hírekkel bővült a NAK mobiltelefonos applikációja. Az alkalmazással a kamara több mint 600 falugazdásza is elérhető. Az applikáció a felhasználóhoz legközelebbi irodákat is megjeleníti, egy kattintással az útvonaltervezésben is segít, illetve szintén egy gombnyomással felhívható a kívánt falugazdász - derül ki a NAK közleményéből.

A NAK által 2016 őszén elindított mobiltelefonos applikációval a vásárló vagy az üzleti partner le tudja kérdezni az őstermelő nevét, ellenőrizheti, hogy érvényes és hatályos őstermelői igazolvánnyal rendelkezik-e. Az applikáció egyebek közt kilistázza az őstermelő által termesztett növények és az általa vadon gyűjthető termékek körét, illetve azt, milyen állatokat tart, illetve milyen növényi és állati eredetű termékeket értékesíthet. A vásárló azt is megtekintheti, hogy az eladni kívánt árut valóban az őstermelő termelhette-e.Nemrég kezdődött meg az egységes kérelmek idei benyújtási időszaka, ennek keretében a gazdák közvetlen támogatást, illetve egyes vidékfejlesztési intézkedések kifizetéseit is igényelhetik. A NAK évente körülbelül 130 ezer gazdálkodó egységes kérelmének benyújtásában működik közre, tavaly hozzávetőlegesen 150 milliárd forint közvetlen támogatás igénylésében vett részt.

Az őstermelői adatokat kétféle módon lehet lekérdezni okostelefonnal. Mobilinternet-kapcsolat esetén a hétjegyű igazolványszám beütésével, amelyet az őstermelőknek kötelezően fel kell tüntetniük az árusítás helyszínén, vagy - NFC-kompatibilis okostelefon esetén - a készülék őstermelői kártyához közelítésével, ebben az esetben nincs szükség internetkapcsolatra.

A megújult alkalmazás "Nemzeti Agrárgazdasági Kamara" néven érhető el a szoftveráruházakban: androidos készülékekre, valamint iOS eszközökre. Az okostelefonnal nem rendelkezők az applikáció kínálta funkciókat a kamara internetes portálján (www.nak.hu) is elérhetik - közölte a köztestület.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?