Tarlóbontás profin - Így javítható a talajállapot (x)

agrarszektor.hu
Általános jelenség, hogy hazánkban még a magas aranykoronájú területeken is problémát okoz a talajok nem megfelelő vízgazdálkodása. A közelmúlt esőzései nagyon jó alkalmat nyújtottak arra, hogy a termelők saját maguk is megvizsgálhassák talajaik vízgazdálkodását, és a csapadék hatásait. Ilyenkor meg kell nézni, hogy a talaj hogyan tud gazdálkodni a vízzel: megáll, lefolyik vagy normálisan "elissza"a vizet a terület, milyen hamar szárad ki és milyen hamar jelentkeznek repedések a területen. Sajnos sok helyen fedezhetőek fel a romló talajszerkezetre utaló jelek is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sajnos az tapasztalható, hogy még magas aranykoronás területeken is problémás a talajok megfelelő vízgazdálkodása. Akkor mit várjon az a termelő, akinek gyengébb minőségű területei vannak! A kérdés ugyanakkor az, hogy hagyjuk-e a területeinket tovább romlani, elfogadjuk-e, hogy nincs már szervestrágyázás, nincs más megoldás, vagy teszünk érte valamit.

A talajok állapotát, szerkezetét és így aktivitását is meg lehet növelni. Ehhez több tényezőre is szükség van, amelyek mind külön-külön is tudnak változásokat előidézni, de együttes és tudatos használatuk gyors sikert tud eredményezni:

• Megfelelő talajművelés. Itt a hangsúly azon van, hogy megfelelő időben és a megfelelő eszközzel végezzük el a munkálatokat. Mindig vegyük figyelembe a talaj állapotát.

• Phylazonit Tarlóbontó készítmény használata. Ez azért kiemelkedő fontosságú, mert baktériumok segítségével tud elbomlani a visszaforgatott szármaradvány. Ezt a folyamatot lehet felgyorsítani a készítmény használatával.

• Szármaradványok szecskázása (aprítása) és azok talajba forgatása.


Miért van szükség a talaj állapotának változtatására?

Azért mert,
• megfelelő talajmunkát és magágyat csak így tudunk készíteni,
• kevesebbe kerül a talajmunka, hiszen csökken a gépek vonóerő igénye, mert csökken az ellenállás,
• így lesz megfelelő a talaj tápanyag szolgáltató képessége,
• jobban fogja érezni magát a növényünk,
• a sok csapadékot könnyebben el fogja vezetni a terület,
• kevés csapadékkal jobban fog gazdálkodni a talaj és így később fog "kiszáradni"
• gyorsabban tud regenerálódni a legértékesebb művelő eszközünk.

A Phylazonit Tarlóbontó készítmény ebben tud Önnek segíteni. Termelőink - a visszajelzések alapján - elcsodálkoznak, hogy akár egy békési szikes, levegőtlen talaj esetében is milyen szerkezeti változást tudott okozni a készítmény használata, mennyivel lazábbá válik a talaj akár már kétszeri használat után is.


Keresse területi vezetőinket vagy tanácsadóinkat, hogy segíthessenek Önnek!


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?