Újabb elismerést zsebelt be - Díjazták a Szőlőőr megalkotóját

agrarszektor.hu
Gábor Dénes Ösztöndíjat kapott Árendás Csaba, a QuantisLabs Kft. ügyvezető igazgatója, aki korábban a SmartVineyard/Szőlőőr nevű, átfogó növényvédelmi döntéstámogató rendszert fejlesztette ki. A rendszer képes a szőlőt érintő gombás fertőzések detektálására, és lehetővé teszi a betegségek távoli diagnosztikáját a valósidejű, helyszíni mérések biztosításával. A NOVOFER Alapítvány és Docler Holding vállalat Gábor Dénes díját olyan fiatal szakemberek kaphatják meg, akik kiemelkedő tudományos és kutatási-fejlesztési tevékenységet végeznek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Gábor Dénes ösztöndíjjal ismerték el Árendás Csabát, a QuantisLabs Kft. ügyvezető igazgatóját, aki a SmartVineyard/Szőlőőr nevű növényvédelmi rendszert dolgozta ki. A rendszer keretében telepített, fejlett precíziós szenzorokkal ellátott mérőállomások képesek az összes olyan időjárási paraméter mérésére - és a mért adatok értékelésére -, amelyek szerepet játszanak a növényi fertőzések kialakulásában.

Az átlagosan kilenc hektáronként kihelyezett diagnosztikai eszközök precízen mérik a mikroklimatikus adatokat és megbízható információkkal látják el a felhasználót a számítógépről és okostelefonról is elérhető kezelőfelületen. Az átfogó, agro-intelligencia rendszerrel mért és értékelt adatokkal a szőlészek olyan döntéseket hozhatnak, amelyek jelentős pénzt, időt és munkaerőt takaríthatnak meg.

A SmartVineyard/Szőlőőr rendszer 2015.márciusában elnyerte a 2014. év legjobb Agrár Innovációjának kijáró díjat, 2014-ben pedig több nemzetközi elismerésben is részesült. Emellett az Európai Bizottság 2014-es döntése alapján a technológia 1 millió eurós támogatáshoz jutott a Horizont 2020 alapból.

A Gábor Dénes ösztöndíjat a Novofer Kuratórium és Docler Holding hozta létre. A díjat minden évben fiatal, kiemelkedő tudományos és kutatás-fejlesztési tevékenységet végző fiatal szakemberek kapják

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?