Óriási változás történt a magyar állategészségügyben: ez sokakat érint

agrarszektor.hu2022. december 9. 14:31

Új helyszíneken várják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei az állatgyógyászati termékekkel kapcsolatos hatósági és laboratóriumi vizsgálatokban érintett ügyfeleket. Az adminisztratív ügyintézés november óta a II. kerületben zajlik, míg a termékek vizsgálata januártól a XIV. kerületben lesz elérhető.

Az állatgyógyászati készítmények ellenőrzésének 70. évfordulója jelentős változást hozott a szakterület életében. A Szállás utcát elhagyva új telephelyeken folytatják tevékenységüket a hatósági és a laboratóriumi részleg szakemberei - olvasható a Nébih oldalán. Az állatgyógyászati termékekkel kapcsolatos hatósági feladatok, szakmai egyeztetések november óta a Nébih II. kerületi központjában, a Kitaibel Pál utca 4-es szám alatt intézhetők.

A laboratóriumi részleg a hivatal XIV. kerületben található állategészségügyi diagnosztikai komplexumába költözik. A vizsgálatok, a megszokott magas színvonalon, az átállási folyamat lezárását követően, előreláthatólag januártól indulnak a Tábornok u. 2-ben.

Címkék:
ellenőrzés, vizsgálat, nébih, állatgyógyászat, állatgyógyszer, ügyintézés, laboratóriumi-vizsgálat, állategészségügyi-hatóság, hatósági-ellenőrzés, helyszín,