230 magyar gazdaságot tarolt le a madárinfluenza

agrarszektor.hu
Összesen 230 gazdaságban kellett elrendelni a baromfiállományok leölését a madárinfluenza miatt az elmúlt hónapokban. Több mint 3 millió állatot öltek el, amelyek 80 százaléka víziszárnyas volt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A felszámolt állományok értéke mintegy 3 milliárd forintot tett ki a 230 gazdaságban - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos az M1 aktuális csatornán. Az Európai Unióban van olyan lehetőség, hogy állat- vagy növényegészségügyi problémák esetén a tagállamok válságkezelési támogatást kérhetnek, erről már el is indultak a tárgyalások. Ezen kívül rendelkezésre áll még az állami kártalanítás is és mindent megtesznek azért, hogy a vállalkozások majd jövedelempótló támogatást is kapjanak.

A madárinfluenza továbbterjedésének megakadályozására Bács-Kiskun megyében újabb védő- és megfigyelési körzetet rendelt el a megyei kormányhivatal, ezúttal érsekcsanádi központtal. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) H5N8 madárinfluenza megbetegedéseket állapított meg. A megyei kormányhivatal az érintett állattartó telep körül 3 kilométeres védőkörzetet rendelt el, ami Érsekcsanádot, Sükösd déli és Baja külterületének északi részét érinti. A hivatal emellett Fajsz, Dusnok, Nemesnádudvar, Rém és Csávoly területeit is érintve 10 kilométeres körben megfigyelési körzetet jelölt ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?