2021. április 10. szombat Zsolt

Hírek - Állat

A kínaiak kitiltották az ilyen spermát, de most engedtek

Kína megszünteti a Dániából, Franciaországból, Németországból és az Egyesült Királyságból származó szarvasmarha és a juh genetikai anyagra kirótt behozatali tilalmat, amelyet négy évvel rendeltek el a Schmallenberg vírusra hivatkozva. Az Állategészségügyi Világszervezet szerint indokolatlan volt a korlátozás.
 
 

Az importtilalmat 2012 májusában minden 2011 június elsejétől származó szarvasmarhaféle és a juh spermára, illetve embrióra hirdette meg Kína az említett uniós tagországokkal szemben, a Schmallenberg vírus (SBV) állítólagos kockázatára hivatkozva. A vírus születési rendellenességeket és halvaszületést okozhat a szarvasmarha, juh, és a kecskeállományban. Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) szerint azonban a kockázat nem éri el azt a szintet, ami indokolttá tenné a kereskedelem korlátozását.

 

Hasonló témákról az augusztus 12-én megrendezésre kerülő Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat. A konferencia adja a keretét a Húsmarha-tartók I. kelet-magyarországi Tanácskozásának, amelyen a versenyképes hazai húsmarhatartás legfőbb kérdéseiról lesz szó. Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!


A korlátozás feloldását Han Csangfu kínai mezőgazdasági miniszter jelentette be, mégpedig akkor, amikor Phil Hogan, az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa Kínába látogatott június elején.

Phil Hogan elmondta, hogy az Európai Bizottság és az EU tagállamok már jó ideje dolgoztak azon, hogy újból megnyíljon a kínai piac a szarvasmarha és juh genetikai anyag exportja előtt, és kifejezte reményét, hogy a többi uniós tagországok is lehetőséget kapnak ezeknek a biztonságos termékeknek az exportjára.

Forrás: blog.syngenta.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu