A kínaiak kitiltották az ilyen spermát, de most engedtek

agrarszektor.hu
Kína megszünteti a Dániából, Franciaországból, Németországból és az Egyesült Királyságból származó szarvasmarha és a juh genetikai anyagra kirótt behozatali tilalmat, amelyet négy évvel rendeltek el a Schmallenberg vírusra hivatkozva. Az Állategészségügyi Világszervezet szerint indokolatlan volt a korlátozás.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az importtilalmat 2012 májusában minden 2011 június elsejétől származó szarvasmarhaféle és a juh spermára, illetve embrióra hirdette meg Kína az említett uniós tagországokkal szemben, a Schmallenberg vírus (SBV) állítólagos kockázatára hivatkozva. A vírus születési rendellenességeket és halvaszületést okozhat a szarvasmarha, juh, és a kecskeállományban. Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) szerint azonban a kockázat nem éri el azt a szintet, ami indokolttá tenné a kereskedelem korlátozását.

 

Hasonló témákról az augusztus 12-én megrendezésre kerülő Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat. A konferencia adja a keretét a Húsmarha-tartók I. kelet-magyarországi Tanácskozásának, amelyen a versenyképes hazai húsmarhatartás legfőbb kérdéseiról lesz szó. Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!

A korlátozás feloldását Han Csangfu kínai mezőgazdasági miniszter jelentette be, mégpedig akkor, amikor Phil Hogan, az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa Kínába látogatott június elején.

Phil Hogan elmondta, hogy az Európai Bizottság és az EU tagállamok már jó ideje dolgoztak azon, hogy újból megnyíljon a kínai piac a szarvasmarha és juh genetikai anyag exportja előtt, és kifejezte reményét, hogy a többi uniós tagországok is lehetőséget kapnak ezeknek a biztonságos termékeknek az exportjára.

Forrás: blog.syngenta.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 14:14