A magyar és a német miniszter közösen nyitotta meg a magyar pavilont a Grüne Woche-n

agrarszektor.hu
Magyarország az idén negyvenedik alkalommal vesz részt a világ legnagyobb szabású mezőgazdasági vásárán, a Zöld Hét elnevezésű berlini rendezvényen, amelynek magyar pavilonját pénteken nyitotta meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Ilse Aigner német agrárminiszterrel és Berlin főpolgármesterével - írja a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ilse Aigner fogyasztóvédelmi és mezőgazdasági miniszter és Klaus Wowereit, a német főváros főpolgármestere az évforduló alkalmából gratulált Fazekas Sándornak, és ágyas szilvapálinkával koccintottak a miniszterrel a kiállítás magyar pavilonjában. Németország Magyarország legfontosabb gazdasági partnere, az agráriumban is, ezért nagyon fontos a részvétel a berlini kiállításon - fejtette ki a megnyitó után a szakminiszter.

Hozzátette: a 85 éves múltra visszatekintő Zöld Hét a világ és Európa legtekintélyesebb szakmai találkozója, ahová a kiállítók az idén is rengeteg prémium termékkel jöttek el. A csaknem 200 négyzetméteres magyar pavilonban kiállító 16 cég kínálata alapján megállapítható, hogy "a magyar mezőgazdaság képes arra, hogy helytálljon a versenyben" - hangsúlyozta. A fórum a kapcsolatépítésre is kiváló alkalom, így Berlinben kétoldalú megbeszélést folytatott mások mellett brazil, svájci, kínai és orosz kollégájával, valamint José Graziano Da Silvával, az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete (FAO) új főigazgatójával. A miniszter részt vesz az úgynevezett berlini agrárminiszteri csúcstalálkozón, amelynek fő témája az élelmiszerellátás biztonsága. A január 29-ig tartó nemzetközi Zöld Héten csaknem 60 országból összesen 1.600 kiállító mutatja be termékeit. A vásárra 400 ezer látogatót várnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?