2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Állat

AGRYA - Vesd Bele Magad! program 2012-ben is

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) 2012-ben is meghirdeti népszerű, általános iskolásoknak szóló akcióját, a Vesd Bele Magad! Programot.
 
 

A mozgalom keretében a diákok különféle vetőmagokat kapnak, hogy saját zöldségeket, például borsót, répát, retket neveljenek.
A program célja, hogy minél több kisiskolás megismerje a helyben előállított termékek jelentőségét. Tavaly 17 általános iskola 2000 diákja ízlelhette meg saját kiskertjének termését, majd számolt be tapasztalatairól a www.vesdbelemagad.hu honlapon. A szervezet versenyt is hirdetett az osztályok között, melynek győztese, a Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda csapata háromnapos osztálykirándulást nyert.

A kezdeményezést a Vidékfejlesztési Minisztérium is támogatja, hiszen a program a vidéki életmódot, a helyi termelést népszerűsíti. A fiatalok olyan növényeket kapnak, amelyek nem kényesek, termesztésük nem igényel szakismereteket, így igazi sikerélményük lehet a kertben. Az AGRYA idén is várja azon általános iskolák jelentkezését, amelyek vállalják, hogy megszervezik a vetőmagcsomagok kiosztását, tájékoztatják a szülőket a program céljáról, és a kijelölt kapcsolattartó segítségével rendszeresen beszámolnak az akció helyi lebonyolításáról.

A jelentkezési lapokat 2012. február 10-ig várják az AGRYA munkatársai a 1138 Budapest, Váci út 134/C VI/28. postacímre, faxon a 061/3200429-es számra vagy a vesdbelemagad@agrya.hu e-mail címre.

A felhívás és a jelentkezési lap innen letölthető.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben