Bolgárok veszik meg a magyar sertéshúst?

agrarszektor.hu
Bulgária lehet az új piaca a magyar sertéshúsnak, mivel a balkáni ország nem önellátó sertéshúsból - mondta Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára. Magyar cégek piacfeltáró szakmai úton vettek részt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

 

Mire lehet elegendő a kormány által ígért, 212 milliárdos állattenyésztési többlettámogatás? Milyen új pályázatokat ír ki a Miniszterelnökség? A válaszokat megkaphatja kétnapos agrárkonferenciánkon. Jelentkezzen most!

A magyar cégek a VHT szervezésében piacfeltáró szakmai úton tájékozódtak a helyi lehetőségekről a Meat Mania (Húsmánia) elnevezésű, november 5. és 8. között megtartott szófiai szakvásáron - közölte az MTI.

Menczel Lászlóné tájékoztatása szerint a magyar cégek képviselői az árubemutatón kétoldalú tárgyalásokat folytattak a magyar sertéshús eladásáról több nagy élelmiszerkereskedelmi üzletlánc képviselőivel. Hozzátette, jó esély van arra, hogy már jövőre magyar sertéshús-szállítmányok induljanak a balkáni országba. Különösen fontos lehet mindez az orosz embargó okozta negatív hatások csökkentésében.

A szektor árbevétele éves szinten mintegy 350 milliárd forint, amelynek mintegy a felét teszi ki az export. A kivitel hozzávetőlegesen 70 százalékát - volumenben és értékben is - a tőkehúsexport adja. A VHT titkára hozzátette: Bulgáriában főként a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak lehet jó esélyük a piacra jutásra.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?