Borzalom Tolna megyében: feldarabolt vadállati tetemeket találtak az egyik városban

Borzalom Tolna megyében: feldarabolt vadállati tetemeket találtak az egyik városban

agrarszektor.hu
Több szarvasfejet, illetve szarvasborjú-tetemet is találtak a napokban a Tolna megyei Gyönk határában. Az állatvédők borzalmas mészárlásra gyanakodtak, ám a vadászkamara tájékoztatása szerint minden szabályos volt, és engedélyezett vadászat történt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Legkevesebb tíz szarvasfej, vaddisznó zsiger és magzati korban lévő szarvasborjú-tetem került elő a Tolna megyei Gyönk határában, amelyre egy járókelő hívta fel a figyelmet a Facebookon, aki fotókat is közölt a helyszínről, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen barbár módon végeztek a vadászok az állatokkal - írja az Infostart. Az állatvédők szerint kegyetlen mészárlás történt, és először orvvadászokra gyanakodtak, később azonban megtudták, hogy engedélyezett vadászat történt.

Az ATV-nek nyilatkozott Király István, a vadászati kamara megyei szervezetének elnöke, aki szerint minden szabályosan zajlott, a felvételeket egy engedélyezett, hivatalos vadászat után készítette valaki egy úgynevezett zsigerelő placcon, ahonnan szándékoztak elszállítani a maradványokat, már úton is volt oda a szállító jármű, amikor a fotó készült. Arra a felvetésre, hogy vemhes szarvasok is voltak a terítéken, a szakember azt mondta, hogy ez nem szabályellenes, ebben az időszakban vemhesek a szarvasok, ez Király István megfogalmazása szerint életszerű velejárója a vadászatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?