2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Állat

Borzalom Tolna megyében: feldarabolt vadállati tetemeket találtak az egyik városban

Több szarvasfejet, illetve szarvasborjú-tetemet is találtak a napokban a Tolna megyei Gyönk határában. Az állatvédők borzalmas mészárlásra gyanakodtak, ám a vadászkamara tájékoztatása szerint minden szabályos volt, és engedélyezett vadászat történt.
 
 

Legkevesebb tíz szarvasfej, vaddisznó zsiger és magzati korban lévő szarvasborjú-tetem került elő a Tolna megyei Gyönk határában, amelyre egy járókelő hívta fel a figyelmet a Facebookon, aki fotókat is közölt a helyszínről, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen barbár módon végeztek a vadászok az állatokkal - írja az Infostart. Az állatvédők szerint kegyetlen mészárlás történt, és először orvvadászokra gyanakodtak, később azonban megtudták, hogy engedélyezett vadászat történt.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az ATV-nek nyilatkozott Király István, a vadászati kamara megyei szervezetének elnöke, aki szerint minden szabályosan zajlott, a felvételeket egy engedélyezett, hivatalos vadászat után készítette valaki egy úgynevezett zsigerelő placcon, ahonnan szándékoztak elszállítani a maradványokat, már úton is volt oda a szállító jármű, amikor a fotó készült. Arra a felvetésre, hogy vemhes szarvasok is voltak a terítéken, a szakember azt mondta, hogy ez nem szabályellenes, ebben az időszakban vemhesek a szarvasok, ez Király István megfogalmazása szerint életszerű velejárója a vadászatnak.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu