Borzalom Tolna megyében: feldarabolt vadállati tetemeket találtak az egyik városban

Borzalom Tolna megyében: feldarabolt vadállati tetemeket találtak az egyik városban

agrarszektor.hu
Több szarvasfejet, illetve szarvasborjú-tetemet is találtak a napokban a Tolna megyei Gyönk határában. Az állatvédők borzalmas mészárlásra gyanakodtak, ám a vadászkamara tájékoztatása szerint minden szabályos volt, és engedélyezett vadászat történt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Legkevesebb tíz szarvasfej, vaddisznó zsiger és magzati korban lévő szarvasborjú-tetem került elő a Tolna megyei Gyönk határában, amelyre egy járókelő hívta fel a figyelmet a Facebookon, aki fotókat is közölt a helyszínről, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen barbár módon végeztek a vadászok az állatokkal - írja az Infostart. Az állatvédők szerint kegyetlen mészárlás történt, és először orvvadászokra gyanakodtak, később azonban megtudták, hogy engedélyezett vadászat történt.

Az ATV-nek nyilatkozott Király István, a vadászati kamara megyei szervezetének elnöke, aki szerint minden szabályosan zajlott, a felvételeket egy engedélyezett, hivatalos vadászat után készítette valaki egy úgynevezett zsigerelő placcon, ahonnan szándékoztak elszállítani a maradványokat, már úton is volt oda a szállító jármű, amikor a fotó készült. Arra a felvetésre, hogy vemhes szarvasok is voltak a terítéken, a szakember azt mondta, hogy ez nem szabályellenes, ebben az időszakban vemhesek a szarvasok, ez Király István megfogalmazása szerint életszerű velejárója a vadászatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03