2021. szeptember 28. kedd Vencel

Hírek - Állat

Brutalitás! - Őrjöngő tehéncsorda taposta halálra a turistát

Magatartási kódexet dolgoznak ki a turistáknak azután, hogy egy 45 éves német nőt Tirolban agyontaposott egy tehéncsorda. A nő kutyája ingerelhette fel az állatokat.
 
 

A nő egy körülkerített havasi legelőn haladt át pórázon vezetett kutyájával, amikor rátámadt egy húsz tehénből, illetve borjúból álló csorda. Bár szarvak okozta sérüléseket is találtak rajta, azok nem voltak halálosak, az állatok viszont agyontaposták. Légimentők érkeztek a helyszínre, akik 45 percen át próbálták újraéleszteni a nőt, sikertelenül.

Úgy tudni, hogy a legelő tulajdonosát nem terheli felelősség az ügyben. A tiroli agrárkamara azonnal hozzákezdett egy magatartási kódex kidolgozásához, amit minden idegenforgalmi létesítményhez és tehenészethez eljuttatnak. Emellett felülvizsgálják az eddig kihelyezett figyelmeztető táblákat.


Turisták Ausztriában

A tartomány főállatorvosa szerint az a baj, hogy az emberek nem ismerik az állatok viselkedését. Josef Kössler azt mondta, hogy az állatcsordáktól legalább 20, de inkább 50 méteres távolságot kell tartani, a teheneknek nem szabad a szemükbe nézni, a borjakat nem szabad megsimogatni és veszélyhelyzetben meg kell őrizni a nyugalmat. Az állatoknak nem szabad hátat fordítani.

A teheneket a kutya jelenléte hergelhette fel. Bár a nő helyesen járt el azzal, hogy a kutyát pórázon vezette, de a támadáskor azonnal el kellett volna engednie.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu