Csődközelben egy tejes cég, pénzük után futnak a gazdák

agrarszektor.hu
Becsapottnak érzi magát több kistermelő, mert a veszprémvarsányi Gici Tej Kft. nem fizeti ki a tőlük átvett tejet. A külföldi tulajdonban lévő vállalat mintegy 60 millió forinttal tartozik a gazdálkodóknak, akik most attól tartanak, hogy elbukják a teljes összeget.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Többszöri ígéret és aláírt szerződés ellenére sem tartja be kötelezettségét a Gici Tej Kft., amely többek között 15 kistermelőnek nem fizet ki 60 millió forintnyi tartozást, vagyis a megtermelt nyerstej árát - derül ki a gazdálkodók közleményéből. A termelők szerint Gad Raveh, a cég ügyvezetője a tartozásokat tovább növelve éli fel az üzem vagyonát.

Céginformációs adatok szerint a Gici Tej a GWV POINT LIMITED nevű cég tulajdonában van, amely tavaly vette meg a vállalat üzletrészét a veszprémvarsányi Bakonyi Agrár Kft-től. A Bakony Agrár Kft.-nek - állítják a tejtermelők - jelzálog jogosultsága van a Gici Tej Kft. üzletrészén, amely alapján vissza is vehetné tulajdonosi jogait. Ma komolyan felmerül a Bakony Agrár felelőssége is, mivel - áll a gazdálkodók közleményében - a fennálló tartozás nagyobbik részét az előző tulajdonos halmozta fel. A Gici Tej 1,2-1,8 milliárd forintos éves árbevételt ért el az elmúlt években.

Amennyiben a Gici Tej Kft. a felszámolás sorsára jut, nem sok lehetőség marad a tejtermelők kifizetésére, mivel a cég tartozása a közlemény szerint a kistermelőknek járó 60 millió forint tizenötszöröse is lehet. A megoldás - teszik hozzá a gazdálkodók - az üzem gyors bérbeadása lenne. A termelők a kormány és a hatóságok közreműködését is kérik az ügyben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?