Csúnyán lebuktak a balatoni orvhalászok: három férfival szemben is vádat emeltek

Csúnyán lebuktak a balatoni orvhalászok: három férfival szemben is vádat emeltek

agrarszektor.hu
A Balaton parti illetékességgel is rendelkező Somogy megyei ügyészségek a közelmúltban több vádiratot nyújtottak be olyan férfiakkal szemben, akik a Balatonon jogosulatlanul, illetve tiltott halfogási módszerrel horgásztak.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Marcali Járási Ügyészség vádja szerint egy 28 éves vádlott 2020 áprilisában Balatonmáriafürdőn emelő hálóval halászott, ami halászati engedélyhez kötött - írja az Infostart. Az orvhalásszal szemben az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. 

A Fonyódi Járási Ügyészség vádiratának tényállásában egy 54 éves férfi 2020 novemberében Balatonbogláron tiltott halfogási módon, sorhoroggal süllőzött. A vádlottal szemben próbára bocsátást indítványozott az ügyészség. A Siófoki Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt azzal a 47 éves orvhalásszal szemben, aki 2021 januárjában Balatonföldváron szintén tiltott módon, gereblyéző módszerrel fogott ki 12 darab dévérkeszeget. Mindhárom esetben a halőrök érték tetten az elkövetőket és értesítették a rendőrséget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?