Durva büntetést kaptak az áruházak!

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, megéri szabálytalankodni: az év első két hónapjában már több mint 62 millió forint büntetést fizettek be egyes beszerzési ár alatt értékesítő áruházak, míg tavaly egész évben 177 milliót.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Február végéig már több mint 62 millió forintra büntette a nagyobb áruházakat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, beszerzési ár alatti értékesítés vétsége miatt - írja a Szabadföld online.

A listát az Auchan vezeti: egyszer 47 millióra büntették, mert nem szabályos módon túl olcsón árulta a sajtot, UHT-tejet, illetve több mint 2 milliót fizetett hasonlóan értékesített pezsgők miatt. A sort a Lidl Magyarország folytatja 10 millió forinttal. Ezt azért rótták ki rá, mert banán és zöldségféléket árusított beszerzési ár alatt. Az Aldinak 2,5 milliót kellett fizetnie törvénytelenül forgalmazott gyümölcsök miatt.

Az MgSzH tavaly összesen valamivel több, mint 177 millió forint büntetést rótt ki beszerzési ár alatt történt árusítás miatt. Magyar - Reál, CBA, Coop - áruházláncok nem szerepelnek a listán.

Tavaly a legnagyobb büntetést - 44 milliót - egy szabálytalanság miatt a Tesco fizetett sajt és tej tiltott áron történő értékesítéséért, a második a sorban 20,5 millióval az Auchan, szintén olcsó tej árusítása miatt, harmadik 15 millióval a Lidl, ömlesztett sajt beszerzési ár alatt értékesítése miatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?