2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Állat

Durván terjednek az egzotikus betegségek Európában

Egyre látványosabban terjednek a régen még egzotikusnak gondolt állatbetegségek egész Európában, ez pedig 10-20 év múlva komoly problémát jelenthet majd az állatorvosoknak is. Az Állatorvostudományi Egyetemre idén 157 magyar és 300 külföldi hallgató nyert felvételt.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A klímaváltozás következtében évről-évre egyre gyakrabban tapasztalható a korábban „egzotikusnak gondolt” állatbetegségek megjelenése és elterjedése egész Európa-szerte - hangzott el az Állatorvostudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén, ahova 2018-ban 157 magyar, valamint 300 külföldi hallgató nyert felvételt. 2015-ben alapították meg az egyetemen az élelmiszerlánc-biztonsági kihelyezett tanszéket, amelynek fő célkitűzése az élelmiszerlánc-biztonság és az állatorvosi közegészségügy megismertetése a hallgatókkal, illetve közös kutatások, oktatási feladatok megszervezése.

Magyarország aktuális problémája az afrikai sertéspestis, és a vele összefüggésben adódó betegség-mentesítési feladatok, amelyek az elkövetkező 10-20 évben komoly problémát jelenthetnek majd az állatorvosoknak is. A magyar állategészségügyi szolgálat több nemzetközileg elismert mentességet is megszerzett, illetve megtartott az elmúlt években. Ilyen például a 2014-ben a gümőkórtól, 2015-ben az Aujeszky-féle betegségtől való mentesség uniós szintű elfogadása, valamint a Magyarországon is nagy gazdasági károkat okozó, magas patogenitású madárinfluenza járvány 2016-2017-es felszámolása is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  SZAKÉRTŐ TAKARMÁNYOZÁS

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu