Egy megállapodás, amely nekimegy a tejválságnak

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, illetve a TakarékBank Zrt. Az egyezmény célja, hogy hozzájáruljon a mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégiában foglalt célokhoz és a források felhasználásához. A felek vállalták, hogy különös figyelmet fordítanak a hazai tejfogyasztást ösztönző programok megvalósítására is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Takarékbankkal kötött partneri megállapodás támogatást nyújt a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak, illetve a tejszektor szereplőinek abban, hogy az előttük álló feladatokat hatékonyabban végezhessék el - áll a kiadott közleményben. Ilyen feladat például a hazai élelmiszeripar erősítése a feldolgozóipari háttér hosszú távú fejlesztésével. A magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozott termékek arányának emelésével ugyanis az agrárium nagyobb mértékben járulhat hozzá a cégek eredményességéhez és a nemzetgazdasági termeléshez is.

A most aláírt megállapodás segítheti a Tej Terméktanács azon célkitűzéseit is, hogy a tejágazat minél kedvezőbb pozíciót érjen el az új európai uniós költségvetési ciklusban. A tejszektor a Vidékfejlesztési Program kiemelt stratégiai ágazatai közé tartozik: a pályázati források a technológia fejlesztésére, az energiahatékonyság növelésére, a környezet védelmére, valamint állatjóléti célok elérésére irányulnak, de számos ponton csatlakoznak egyéb prioritásokhoz is. Az ágazatba várhatóan több tízmilliárd forint forrás érkezhet a program keretében, a Takarékok pedig a források felhasználásában, az üzleti célok meghatározásában és elérésében segíthetik a tejtermelőket.

A takarékszövetkezeti integráció hagyományos stratégiai partnere a mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak, így a tejtermelőknek és a feldolgozóknak is - mondta az aláírás alkalmával Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója. A megállapodás illeszkedik az integráció stratégiájába, amely mind a finanszírozásban, mind az ügyfélszámban az agrárium és az élelmiszeripar vezető piaci szereplőjévé kíván válni.

A tejpiac jelenlegi válságának hátterét a nemzetközi összefüggések ismeretében lehet megérteni - hangsúlyozta Fórián Zoltán. A Takarékbank Agrár Központjának vezetője szerint a takarékok közvetlen segítséget tudnak adni tejszektorbeli ügyfeleiknek abban, hogyan alkalmazkodjanak a kialakult helyzethez, illetve számíthatnak a vidék bankjaira a fenntartható fejlődés megalapozásában. Ezt a mostani megállapodás mellett az is segíti, hogy a Takarékok helyi pénzintézetként nemcsak személyesen ismerik ügyfeleiket, vállalkozásaik helyzetét, hanem agrárközpontjuk révén stratégiai tanácsadással és előrejelzésekkel is támogatják őket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?