2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Hírek - Állat

Egy megállapodás, amely nekimegy a tejválságnak

Együttműködési megállapodást kötött a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, illetve a TakarékBank Zrt. Az egyezmény célja, hogy hozzájáruljon a mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégiában foglalt célokhoz és a források felhasználásához. A felek vállalták, hogy különös figyelmet fordítanak a hazai tejfogyasztást ösztönző programok megvalósítására is.
 
 

A Takarékbankkal kötött partneri megállapodás támogatást nyújt a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak, illetve a tejszektor szereplőinek abban, hogy az előttük álló feladatokat hatékonyabban végezhessék el – áll a kiadott közleményben. Ilyen feladat például a hazai élelmiszeripar erősítése a feldolgozóipari háttér hosszú távú fejlesztésével. A magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozott termékek arányának emelésével ugyanis az agrárium nagyobb mértékben járulhat hozzá a cégek eredményességéhez és a nemzetgazdasági termeléshez is.

A most aláírt megállapodás segítheti a Tej Terméktanács azon célkitűzéseit is, hogy a tejágazat minél kedvezőbb pozíciót érjen el az új európai uniós költségvetési ciklusban. A tejszektor a Vidékfejlesztési Program kiemelt stratégiai ágazatai közé tartozik: a pályázati források a technológia fejlesztésére, az energiahatékonyság növelésére, a környezet védelmére, valamint állatjóléti célok elérésére irányulnak, de számos ponton csatlakoznak egyéb prioritásokhoz is. Az ágazatba várhatóan több tízmilliárd forint forrás érkezhet a program keretében, a Takarékok pedig a források felhasználásában, az üzleti célok meghatározásában és elérésében segíthetik a tejtermelőket.

Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója (balra) és Mélykuti Tibor, a terméktanács elnöke


A takarékszövetkezeti integráció hagyományos stratégiai partnere a mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak, így a tejtermelőknek és a feldolgozóknak is – mondta az aláírás alkalmával Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója. A megállapodás illeszkedik az integráció stratégiájába, amely mind a finanszírozásban, mind az ügyfélszámban az agrárium és az élelmiszeripar vezető piaci szereplőjévé kíván válni.

A tejpiac jelenlegi válságának hátterét a nemzetközi összefüggések ismeretében lehet megérteni - hangsúlyozta Fórián Zoltán. A Takarékbank Agrár Központjának vezetője szerint a takarékok közvetlen segítséget tudnak adni tejszektorbeli ügyfeleiknek abban, hogyan alkalmazkodjanak a kialakult helyzethez, illetve számíthatnak a vidék bankjaira a fenntartható fejlődés megalapozásában. Ezt a mostani megállapodás mellett az is segíti, hogy a Takarékok helyi pénzintézetként nemcsak személyesen ismerik ügyfeleiket, vállalkozásaik helyzetét, hanem agrárközpontjuk révén stratégiai tanácsadással és előrejelzésekkel is támogatják őket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu