Egymásra talált a K&H és a tejlobbi

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá a K&H Bank Zrt. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az újabb három évre szóló szerződés értelmében a bank tanácskozási joggal vehet részt a szervezet eseményein.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szerződést Mélykuti Tibor, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke és Peter Roebben, a K&H Bank Zrt. vállalati üzletágának vezetője írta alá.

A K&H-nak azért fontos a megállapodás, mert hozzásegíti az ágazatból származó közvetlen információkhoz, így döntései megalapozottabbak lehetnek, ami lehetővé teszi, hogy az ágazat szereplőinek megbízható üzleti partnere legyen - közölte Tresó István, a bank agrárüzletág fejlesztési főosztályvezetője. A pénzintézet 2012-ben kötött először együttműködési megállapodást a Tej Terméktanáccsal és a kedvező tapasztalatok alapján döntött annak meghosszabbításáról. A bank elkötelezettségét mutatja az agrárszektor iránt, hogy a Tej Terméktanáccsal között megállapodás két és fél éve alatt a bank piaci részesedése az agráriumban 4,5 százalékkal nőtt - fogalmazott a főosztályvezető.

A K&H Bank Zrt. piaci részesedése - amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által negyedévenként nyilvánosságra hozott agrárhitel-állományhoz viszonyítanak - az agrárium alaptevékenységét tekintve 24,9 százalék volt 2014. december 31-én. A teljes agrobizniszben pedig a pénzintézet hitelpiaci részesedése 19 százalékot tett ki.

Mélykuti Tibor azt közölte, hogy nemzetközi szinten, az uniós országokban is a tejágazat fellendülésére számítanak. Ezért fokozott beruházási aktivitás szükséges a következő években. Mindehhez pedig pénzügyi eszközök - források, hitelek - kellenek.

Az unióban a tejkvóta ez év árpilis elsejével szűnik meg, de lényegében az EU-ban már másfél-két év óta nincs kvótaszabályozás. Így a tavalyi második negyedévtől tejtöbblet van az unió piacán, sőt a világban is, ami nem teremt könnyű helyzetet a magyar tejágazat számára. De az elmúlt években a magyar tejágazati szereplők is sok fejlesztést elvégeztek, amit még tovább támogathat a magyar élelmiszeripar fejlesztését segítő 300 milliárd forintos, erre a célra szánt forrás - jelentette ki az elnök.

(A képeken Peter Roebben, a K&H Vállalati üzletágának vezetője (balról) és Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke látható).

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55