2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Állat

Ekkora kaptárt még nem láttál: több tízezer méh költözött be egy ház tetőszerkezetébe

Egy óriási méhkaptárnyi, 60-70 ezer méhet távolítottak el egy ausztrál ház tetőszerkezetéből. A szakembereket a házban lakó pár riadóztatta, mivel zümmögést hallottak a mennyezetből.
 
 

"Láttuk, hogy hol repülnek be a tető alá, és többször meg is csíptek minket, mikor elmentünk a ház mellett" - mesélte a ház egyik tulajdonosa kedden az ausztrál ABC televízióban. Hozzátette, hogy zümmögést és kapirgáló neszeket is hallottak felülről.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Paul Wood méhész szerint a méhek feltehetően azért költöztek a pár házába, mert azon a környéken, Brisbane északi külső kerületében kevés a fa. A méhek augusztusban, szeptemberben és októberben rajzanak Ausztráliában. "Egy fa koronájában gyülekeznek két-három napig, és új otthont keresnek. Sajnos mivel nem maradt elég fa, a házak üregeit választják" - magyarázta Wood. 

A becslések szerint 10-15 kiló méz lehetett a ház mennyezetében. Wood kénytelen volt lyukat ütni a tetőn, és azon keresztül szippantotta ki a méheket egy különleges, erre a célra kialakított dobozba, amellyel egy megfelelő méhkaptárba tudják szállítani őket. "Ha a méhek a falban vagy a mennyezetben vannak, csak egy méhész vagy kártevőirtó tud segíteni, de ilyen nagy mennyiségű méz tönkre tudja tenni a mennyezetet is" - figyelmeztetett a szakember.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu