Elindult a VII. Coop Rally

agrarszektor.hu
Hetedik alkalommal rendezik meg a Co-op csoport országjáró túráját, amely a magyar élelmiszerek népszerűsítését, marketingjét is szolgálja. A szeptember 13. és 15. között zajló kétnapos túra Kistarcsáról indul és Sárvárig tart, a több mint 460 kilométeres útvonalon a verseny résztvevői a minőségi magyar élelmiszerek gyártói közül többet is felkeresnek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a verseny fővédnöke a rallyt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a tárca igen fontosnak tartja a magyar élelmiszerek megismertetését és fogyasztásuk növelését. Ennek érdekében alkotta meg a tárca a magyar termék rendeletet, amely önkéntes jelölést tesz lehetővé, és segíti a fogyasztók hiteles tájékoztatását az élelmiszerek származásáról, eredetéről. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, aki maga is részt vesz a rallyn, arról beszélt, hogy a kiváló minőségű magyar élelmiszerek kínálata növekszik az áruházláncok polcain. Hozzáfűzte: az utóbbi időben minden élelmiszerlánc igyekszik egyre több belföldi terméket forgalmazni.

Murányi László a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón közölte: az első félévben a múlt év hasonló időszakához viszonyítva 4 százalékkal nőtt a csoport árbevétele, és ezt az üzletmenetet várhatóan megtartják a második félévben is. A Co-op csoporton belül a legnagyobb arányú árbevétellel a Co-op üzletlánc rendelkezik, amely a múlt évben mintegy 300-310 milliárd forintot ért el. Az üzletláncnak országszerte 3 ezer üzlete működik, és a csoport további kétezer eladóhelyet lát el áruval. A vezérigazgató kiemelte:az idén fejlesztésre összesen mintegy 3 milliárd forintot fordít a Co-op csoport. Murányi László fontosnak nevezte, hogy a Co-op sajátmárkás termékei már több mint 17 százalékát adják az árukínálatnak. Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke szólt arról, hogy a cégcsoport társadalmi felelősségvállalása igen széles körű a Co-op segélyalapítványtól kezdve az olimpiai résztvevők támogatásán át a Coop Rallyig

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?