Ellepték a vaddisznók a Balaton parti településeket: rettegnek a lakók

agrarszektor.hu2020. augusztus 3. 15:30

Újra elszaporodtak a vaddisznók a Balatonnál, ráadásul mostanra egyre szemtelenebbé váltak, és naponta akár több alkalommal is felbukkannak a kertekben, valamint az utcákon. Ha a lakók vadakat észlelnek lakott területen, érdemes értesíteni az illetékes vadászati társaságot, hiszen az elhárításban, illetve a gyérítésben csak ők járhatnak el.

Visszatérő problémát jelentenek több Balaton parti településen, így Balatonszepezden is a vaddisznók - írja az Infostart. Naponta több alkalommal is jelentik a vaddisznók észlelését a településen, ráadásul az állatok egyre szemtelenebbek, gyakran mászkálnak ugyanis tömegesen a kertekben és az utcákon is.

Sári Ferenc erdész egy Facebook-posztban részletesen leírta, hogy ilyenkor a 112-es központi ügyeletet, vagy a vadászati hatóságot érdemes keresni. Mint írja, a vadásztársaság jogosult rendőrségi támogatás mellett lőfegyverrel vagy befogással aktívan részt venni a belterületi vadveszély elhárításában, és a külterületi vadlétszám gyérítésében is csak ők járhatnak el.

Címkék:
balaton, vad, vadászat, hatóság, vaddisznó, kert, vadásztársaság, település, észlelés, gyérítés,