2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Állat

Ez lenyűgöző: valóságos halóriást fogott egy horgász a Pelikán horgásztavon

A kapitális fogást a Gödöllőn az Isaszegi út mellett található Pelikán horgásztavon ejtette meg Gerőfi László, az egyesület elnöke. A 215 cm-es, 72 kg-os harcsát szemerkélő esőben, gumihallal pergetve sikerült horogra kapni. A termetes példányt Molnár Árpád horgásztársával sikerült csónakba emelnie. A halat a sebei leápolása után visszaengedték a tóba.
 
 

Az egyesület kezelésében álló, Gödöllő-Isaszegi tórendszer 5. taván május 15-én, szombaton 215 cm-es, 72 kg-os harcsa került horogra – írta meg a HelloVidék a Pelikán Horgász Egyesület közleménye alapján. A tórekord halat alkonyat előtt, szemerkélő esőben, gumihallal pergetve, csónakból akasztotta meg Gerőfi László, az egyesület elnöke. A méretes harcsát több mint egy órás fárasztást követően, már sötétben fogta ki Gerőfi László, és Molnár Árpád horgásztársa segítségével sikerült csónakba emelnie a termetes példányt.

A kapitális halat a mérlegelés és sebei fertőtlenítése után visszaengedték a tóba. A tavon egyébként korábban nem egy termetes harcsát fogtak az egyesület tagjai. A tóban a következő fogható halak találhatóak: ponty, amur, csuka, harcsa, keszeg, kárász. Az egyesület vizén csak a tagok horgászhatnak.

(A cikkben felhasznált képek a Pelikán Horgász Egyesület tulajdonát képzik.)

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben