2022. július 3. vasárnap Kornél, Soma

Hírek - Állat

Ez már biztos: a koronavírus miatt ebből most kimaradnak a magyar horgászok

Mintegy 250 ezer csukát telepítenek a napokban a Balatonba, emellett a Kis-Balatonba is került 50 ezer példány. A koronavírus-járvány miatt azonban idén a horgászok nem tudnak részt venni a telepítésben, így ezt most teljes egészében a halőrök végzik.
 
 

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. 250 ezer csukát telepít a napokban a Balatonba, ez a mennyiség az egész éves kötelezettség - írja a Zaol.hu-ra hivatkozva az Infostart. A telepítést csütörtökön kezdték meg Buzsákon. A 250 ezer állaton felül még a Kis-Balatonba is jut 50 ezer példány, ők azonban már megérkeztek a helyükre. A balatoni halkihelyzés helyszíne először a Tihany-Füred szakasz volt (54 ezer hal), majd Keszthely (50 ezer). A telepítésben idén nem tudnak részt venni a horgászok, ezt most a járványhelyzet miatt teljes egészében a halőrök végzik.

Mától (hétfő) a Keszthelytől Tihanyig terjedő szakaszon "dobálnak", később a déli parti befolyókra, a Zala-folyóra, a Nyugati- és Keleti-övcsatornára és a Hévízi-csatornába. A csukatelepítést megelőzően balin, valamint több alkalommal pontytelepítés is volt – utóbbiból több mint hatvan tonna került a tóba.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben