2021. március 3. szerda Kornélia

Hírek - Állat

Ezek mégis mit esznek? Ilyen gigadisznókkal kaszálnak óriásit az élelmes gazdák

Érdekes trend indult el Kínában, az egyre növekvő népesség ugyanis egyre több sertéshúst igényel, ezért az ország tenyésztői elkezdték növelni az állatok méretét. Ez azt jelenti, hogy egyetlen koca elérheti az akár 500-750 kilogrammos súlyt is, és egy ilyen óriásdisznó eladásával a gazdálkodó a helyi átlagkereset háromszorosát is megkeresheti.
 
 

Kína növekvő népessége egyre több sertéshúst igényel, ezért az ország tenyésztői elkezdték növelni az állatok méretét, hogy növelni tudják a mennyiséget - írja a Bloombergre hivatkozva az Index. Szélsőséges esetekben ez azt jelenti, hogy egyetlen koca akár 500-750 kilogrammot is nyomhat. A déli Kuanghszi tartományban egy ilyen óriásdisznó eladásával a helyi átlagkereset háromszorosát is megszerezheti a gazdálkodó. Az új trendet eddig csak a kisebb tenyésztők követték, mostanra azonban Kína legnagyobb sertésfarmjai is beszálltak a gigantikus disznók tenyésztésébe. Náluk az átlagos vágósúly a normális 110 kilogrammról 140 kilóra nőtt, és az állatok közt akadnak 175-200 kilogrammos példányok is.

Forrás: Bloomberg
Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!


Az afrikai sertéspestis óriási problémákat okozott, és okoz a mai napig Kínában, egyes becslések szerint az egyedszám a korábbi felére zsugorodott, és 2020 első felében 10 millió tonna sertéshús hiányára számítanak az országban, amelyet importból sem tudnak majd pótolni. A vírus idén 70 százalékkal megemelte a sertéshús nagykereskedelmi árát, de Kínának muszáj több húst előállítania, ha ki akarják szolgálni a lakosság igényeit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu