2020. január 19. vasárnap Sára, Márió

Hírek - Állat

Ezt eldátumozták: szó nincs újabb vírusos járványról

Számítógépes programjának hibája miatt tüntette fel hibásan saját honlapján az elmúlt pénteken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), hogy újra kitört a kérdőzők úgynevezett kéknyelv-betegsége Magyarországon. A Nébih a tavalyi eset nyomán folyamatosan vizsgálja a hazai állatállományt, de a vírust újra nem mutatta ki.
 
 

Tévesen, idei dátummal tüntette fel az elmúlt hét péntekén saját honlapján a tavalyi kéknyelv-megbetegedéseket a Nébih, ezért jelent meg a sajtóban, hogy a vírust újra kimutatták az országban. A hibát – amelyet a hivatal számítógépes programja okozott – azóta kijavították, a Nébih pedig egyértelműsítette, hogy a kéknyelv-vizsgálatokat az idén is folytatja, de újabb megbetegedéseket egyelőre nem állapított meg.

A hivatal most azért „vette elő” a kéknyelv ügyet, mert a hazai szabályozás időközben módosult. Az országos főállatorvos határozata ugyanis engedélyezte a korlátozás alá vont területeken a kéknyelv-betegség elleni oltást, és a Nébih honlapján már elérhető az aktualizált útmutató a betegséggel kapcsolatos intézkedésekről. A hivatal egyúttal felhívta a szarvasmarhákat, juhokat vagy kecskéket tartók figyelmét, hogy a szúnyogokkal terjedő betegség úgynevezett vektormentes időszaka április 20-ával véget ért, ezért fokozottan oda kell figyelni a tünetekre és gyanú esetén állatorvoshoz kell fordulni.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu