2021. március 3. szerda Kornélia

Hírek - Állat

Ezzel a szerrel garantáltan elriaszthatók a vadállatok! (x)

Tavasz közepe van, a kukorica vetésideje, amely haszonnövény talán a leginkább ki van téve a mezőgazdasági vadkároknak, ezek ellen azonban lehet védekezni. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) például arra ösztönzi a gazdálkodókat és a helyi vadásztársaságokat, hogy fogjanak össze. A vadállatok elleni védekezésnek ugyanakkor vannak más módjai is, ilyen például az Indiform Kft. által forgalmazott állatriasztó szer, az INVIFENS P10.

A gazdák és a vadászok összefogása mellett megoldás lehet a vadak elriasztása is, ennek számos módja létezik. Ezek közül az egyik legjobb az Indiform Kft. által forgalmazott riasztószer, az INVIFENS P10. A termék alapja a koncentrált emberi izzadság, ami garantáltan távol tartja az állatokat azokról a helyekről, ahol nemkívánatos a jelenlétük.

A szer megfelelő használat mellett, alkalmas időjárási feltételek mellett akár 4 hónapon át is megőrzi riasztó hatását. A 200 ml-es kiszerelés kb. 6,3 hektár védelmére elegendő, vagyis 3 méterenként elhelyezett cölöpökkel kb. 1000 méternyi védőkorlát hozható létre. Az Indiform Kft. kereskedelmi vezetője, és résztulajdonosa, ifj. Zimányi László, elmondta, hogy a minden szükséges engedéllyel rendelkező szlovák gyártmányú szer öt éve van a piacokon. Az Indiform Kft. a szer magyarországi és romániai forgalmazójaként büszke arra, hogy az egyik legnagyobb magyarországi mezőgazdasági gép és termék kereskedő évente több ezer egységet vásárol az INVIFENS P10-ből.

Öt éve forgalmazzuk a szert, a kereskedelmi partnereink és a gazdák legnagyobb elégedettségére

– mondta ifj. Zimányi László.

Az INVIFENS P10 megbízhatóan elriasztja a vaddisznót, a nyulat, az őzet, a szarvast, a dámvadat és a muflont, de hatékonyan véd a róka és a nyest ellen is. Fő felhasználási területei a mezőgazdasági növények és a faültetvények állatkár elleni védelme, valamint a forgalmas utak védelme.

Használata egyszerű, ugyanakkor a szert mindig csak védőkesztyű viselése mellett, és minden esetben az aktuális szélirány figyelembe vételével szabad alkalmazni. Használat előtt a szert fel kell rázni. Mivel az INVIFENS P10 erősen koncentrált, csak nagyon kis mennyiséget kell belőle alkalmazni. A szer közvetlenül a földre vagy a bokrokra is permetezhető, de a hatékonyság növelése érdekében javasolt textildarabokra fújni, és azt 50-90 cm magasságban facölöpökre rögzíteni. Ahogy arra ifj. Zimányi László is utalt,

a szer hatása esős időjárás esetén hamarabb elmúlik, így ilyenkor újabb kezelésekre lehet szükség.

 

(x)

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu