Felpörgetnék a baromfi támogatásokat

agrarszektor.hu
A jelenlegi, évi nyolcmilliárd forintos baromfi állatjóléti támogatást hárommilliárd forinttal megnövelik 2015-re, ami az idei utolsó negyedéves, jövőre kifizetendő támogatásokban már meg fog jelenni - mondta el a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Ráckeresztúron.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Czerván György a 2-B-S Kft. több mint félmilliárd forintból megvalósított, 30 ezer férőhelyes árutojás termelő és jércenevelőjének átadóünnepségén hangsúlyozta, hogy a közös agrárpolitika miatt a baromfi- és sertéságazatot kizárólag nemzeti forrásból tudják támogatni. Emlékeztetett arra, hogy az e célra szolgáló baromfi állatjóléti támogatás 2010-ben 4 milliárd forint volt, amit 2014-re megdupláztak. Ezt tovább emelik, illetve elérték az Európai Uniónál, hogy a jogcím 2018 végéig megmaradhasson - tette hozzá.

Közölte: évi 33-35 milliárd forint többlettámogatás jut az állattartók munkahelyteremtésére, valamint egyéb nemzeti támogatások (állati hulla ártalmatlanítása, egyes állatbetegségek kezelése) jogcímen jövőre plusz 1,6 milliárd forintot fizetnek ki.

Czerván György kiemelte, hogy idén júliusban a magyarországi tyúkállomány 36,5 millió egyedet tett ki, ami 2,7 millióval (8 százalékkal) haladja meg a tavalyi adatot. Ezek közül 11,3 millió volt a tojótyúk, amely 96 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

A mintegy 550 millió forintos fejlesztés révén 30 ezer férőhelyes árutojás termelő és jércenevelő üzemet építettek, amelyhez takarmánykeverő, jércenevelő is tartozik. Az üzem különlegessége, hogy a tyúkok alternatív tartásúak, szabadon mozoghatnak és rakhatnak fészket a rendelkezésükre álló területen. Az épületek teljesen automatikus vezérlésűek, két központi számítógép vezérli a szellőzést, világítást és takarmányozást, de a tojásszállítás, a takarmányozás és a trágyaeltávolítás is automatizált. A cég jövőbeni tervei között szerepel Magyarország első gluténmentes tésztaüzemének megépítése, amelyben saját terményeiket dolgoznák fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?