2021. november 30. kedd András, Andor

Hírek - Állat

Figyelem, módosult a támogatási felhívás! Ez sok állattenyésztőt érinthet

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy módosult a lófélék esetében a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” VP4-10.2.1.1-15. kódszámú felhívás dokumentációja.
 
 

A módosítás értelmében a felhívás 3.4.1.1. II. fejezete egy új, 8. ponttal egészült, melynek értelmében a lófélék ‒ azaz a védett őshonos lófajták és a magyar parlagi szamár ‒ esetében pótlásként beállított állatnak elfogadható a 3.4.1.1. I. 2. pontja szerint kötelező szaporulatként előírt csikó, amennyiben a pótlás időpontjában az megfelel a felhívás 3.4.1.1. II. 3-7. pontokban leírtaknak - olvasható a NAK közleményében. A módosítás a támogatói okirat mintában is átvezetésre került. A módosításról szóló, a Széchenyi 2020 oldalán megjelent tájékoztatás itt érhető el, a „Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” VP4-10.2.1.1-15. kódszámú felhívás dokumentációja pedig itt.

 

 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó