2020. október 29. csütörtök Nárcisz

Hírek - Állat

Figyelmeztető-tájékoztató plakátokat helyez ki a Nébih a budai erdőkbe!

A kirándulók tájékoztatása érdekében a következő napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal információs plakátokat helyez ki az afrikai sertéspestis miatt fertőzött területté nyilvánított budai erdőkbe. A plakátokkal, a korábban érintetté vált területekhez hasonlóan, elsősorban a turistautak mentén, valamint a pihenőhelyeken találkozhatnak majd a látogatók.
 
 

Bár az afrikai sertéspestist Pest megyében kizárólag a Pilisi Parkerdő Budakeszi Erdészetének egy kerítéssel körbezárt területén mutatták ki a vizsgálatok, ettől függetlenül, az előírásoknak megfelelően, a hatóságnak kötelező kijelölnie az úgynevezett fertőzött területet. Az intézkedésről, információs plakátok tájékoztatják a látogatókat, amik a következő napokban kerülnek ki az érintett budai erdőrészekbe, derült ki a Nébih közleményéből. A tájékoztatók a kirándulók egy részének már ismerősek lehetnek, hisz ugyanilyen plakátok találhatóak a korábban érintetté vált megyék erdeiben is.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Fontos tudnivaló, hogy az erdők lezárására nem kerül sor, a turistaútvonalak továbbra is látogathatóak. Néhány alapvető szabályt azonban a kirándulóknak is be kell tartaniuk a járvány esetleges terjedésének megelőzése érdekében. Ezek közül a legfontosabbak:

 • Élelmiszerhulladék (ételmaradék), illetve zöldhulladék nem hagyható és nem vihető az erdőbe, vagy annak határába. A hulladékokat kizárólag a kijelölt gyűjtőkbe szabad dobni.
 • A kutyákat kizárólag pórázon tartva lehet sétáltatni az erdőben.
 • A magányos, vagy elárvultnak gondolt kismalacot tilos megfogni, „megmenteni”.
 • Elpusztult, betegnek tűnő vaddisznót látva, tilos hozzáérni, viszont azonnal értesíteni kell a Nébih-et az ingyenesen hívható zöldszámon (06-80/263-244).
 • Az erdőjárás után alaposan le kell mosni a cipőket és bakancsokat, amihez célszerű vírusölő fertőtlenítőszert is használni.

 

A betegséggel és a védekezéssel kapcsolatban számos hasznos információ található a Nébih „Gyakran Ismételt Kérdések” gyűjteményében. Az afrikai sertéspestissel kapcsolatos tájékoztató plakátok gyűjteménye elérhető a hivatal tematikus aloldalának „Plakátok” menüpontjában.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu