2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Állat

Folytatódik a Vidék Kaland program a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiataloknak

Az Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA - az Európai Bizottság támogatásával, tavasszal indította el a Vidék Kaland programot, mely most ősszel szakmai utakkal folytatódik.
 
 

Októberben és novemberben három magyarországi és egy ausztriai tanulmányúton vehetnek részt azok a 18-35 év közötti városi fiatalok, akiket a szervezet a pályázatok alapján kiválaszt, hogy az utak végén bemutathassák a városiaknak a mezőgazdaság működését, társadalmi szerepét -  számol be a kormány.hu

Az AGRYA program első részében 30 városi fiatal egy hétig kísérhette figyelemmel egy fiatal gazda életét, munkáját, ez augusztusban lezárult.
A nagy sikerű kezdeményezésről beszámolt az országos média, sőt, az egyik résztvevőhöz V. Németh Zsolt vidékfejlesztési felelős államtitkár is ellátogatott. A program résztvevői a www.vidékkaland.hu oldalon számolnak be tapasztalataikról.

Az őszi, második széria két napos, az Észak-alföldre, a Dél-alföldre és a Nyugat-Dunántúlra szervezett szakmai utakból áll majd, a fiatalok minden út során minimum öt, növénytermesztéssel, kertészettel és állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságot tekintenek majd meg. November közepén pedig ellátogathatnak Ausztriába, ahol összehasonlíthatják az ottani mezőgazdasági gyakorlatot a hazaival.

A jelentkezés szeptember 23-ig lehetséges, az AGRYA minden útra 16, összesen tehát 64 pályázót választ ki.A pályázati felhívás és a jelentkezési ív az oldal alján levő linkekről letölthető, innen.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!