2022. június 27. hétfő László

Hírek - Állat

Gigapontyot fogott a balatoni horgász: ennyit nyomott a bestia

Az elmúlt három évben ötször akadt horogra az a hatalmas balatoni ponty, amelyet május 25-én fogott ki ismét egy horgász Balatonföldvárnál. A hal a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. által nem hitelesített mérés szerint a 30 kilogrammot is meghaladta.
 
 

Balatonfenyves-Balatonberény-Alsóörs-Balatonakarattya-Balatongyörök-Balatonföldvár – az elmúlt három évben sorrendben ezeken a helyszíneken akadt horogra az a hatalmas balatoni ponty, amelyet legutóbb május 25-én fogott ki Takács Edvárd a földvári mólón, írta meg a balatonihal.hu információi alapján az Infostart.

A horgász csak néhány órás "rapid" pecázásra készült a hétfői esti, frontos időjárásban, amikor dobós módszerrel bevetette végszerelékét, amelyen 2 szem kagylós kukoricát kínált fel, egy hungarocell golyóval kikönnyítve. Takács Edvárt elmondta, hogy este negyed 9 felé jött a kapás, és hogy majdnem egy órás harc után sikerült partra emelnie a gyönyörű pontyot.

A kép illusztráció

A hal 30,5 kg volt a mérlegelésnél, amit a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. nem tudott hitelesíteni, ugyanis a horgász nem ilyen pecázásra készült, nem volt nála pontyzsák, amibe betárolhatta volna a gigászt. A halat a mérést követően visszaengedték a tóba.

A balatonihal.hu szerint a fenti történet is ékes példája annak, hogy nem csak behúzva, vagy bojlis módszerrel reménykedhet kapitális halakban az ember. A Balatonon egy teljesen átlagos mólóvégi horgászatban is "benne van", hogy valaki megfogja élete halát.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben