2020. szeptember 29. kedd Mihály

Hírek - Állat

Hajtóvadászat a sertéspestis ellen: vérdíjat tűztek ki a vaddisznókra

Hőkamerás drónokkal pásztázzák az erdőket, villanypásztorokat húznak és vérdíjat fizetnek a kilőtt állatokért. A bajorok nem viccelnek: elindult a hajtóvadászat az afrikai sertéspestis egyik fő terjesztője ellen.
 
 

A bajor kormányzat az afrikai sertéspestistől való félelmében a vaddisznókilövés fokozása mellett döntött. Ezzel a kór terjesztéséért felelős egyik tényezőt iktatnák ki, noha az ember nála is gyorsabban képes széthurcolni a vírust. Bajorország mégis arra az elhatározásra jutott, hogy minden egyes vaddisznóért, amit elejtenek, ötszörös prémiumot fizet: 100 eurót (33 ezer forintot). Az intézkedés a tartomány északi és keleti határvidékeit érinti.


A sikeres ritkítás érdekében a modern technika vívmányait is bevetik: hőkamerás drónokkal pásztázzák az erdőket, hogy a vadak mozgásáról, helyzetéről információkat gyűjtsenek. Ezeket aztán továbbítják a vadásztársaságoknak. Ezen felül gyors tempóban húzzák fel az elektromos árammal is védett vadkerítéseket, ezek hivatottak megállítani a disznókat a tartomány határain. Ha mégis bejutnának, nincs kegyelem: a vadászok már várják őket.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu