2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Hírek - Állat

Hamarosan lejár az idő: most igényeljen tenyészbika-vásárlási támogatást!

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, Feldman Zsolt szerint az új támogatási program minőségi előrelépést hozhat a húshasznú szarvasmarha-tenyésztésben. Az MTI/NAK hírét szemléztük.
 
 

Feldman Zsolt kijelentette, hogy a húshasznú tenyészbika támogatási programja minőségi fordulatot hozhat a húságazatban, mert lehetővé teszi, hogy minél több itthon vágott hús jusson el a fogyasztókhoz. Erre pedig a szakemberek szerint nagy szükség is van, hiszen a boltokban kapható marhahús jobbára a hazai tenyésztésűnél jóval gyengébb minőségű, külföldi behozatalú áru.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kiírás szerint

 • húshasznú tenyészbika esetén 750 ezer forint,
 • hústípusú magyartarka tenyészbika esetén 650 ezer forint,
 • magyar szürke tenyészbika esetén 400 ezer forint,
 • bivaly tenyészbika esetén 300 ezer forint lesz adható.

Az Agrárminisztérium több mint ezer állattartó igénylésére számít. A pályázatra szeptember 20-ig lehet pályázni a 700 millió forintos támogatási keretből.

Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége ügyvezető igazgatója elmondta, hogy amíg 20 esztendővel ezelőtt alig 21 ezer húshasznú tehén volt Magyarországon, mára ez a szám 170 ezerre növekedett. Hozzátette, hogy a legfőbb cél évek óta a minőségi előrelépés, bár gyepgazdálkodás korszerűsítésével lehetőség lenne a további mennyiségi növekedésre is. Az Imár Bt. tulajdonos-üzletvezetője, ifj. Csomai Géza elmondta, hogy mind a gazdák, mind a tenyésztők nagy lehetőséget látnak a programban, hiszen csak jó minőségű állománnyal lehet versenyképesen gazdálkodni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu