Hatalmas fordulat jön az európai báránypiacon: ez sokakat érinthet

Hatalmas fordulat jön az európai báránypiacon: ez sokakat érinthet

agrarszektor.hu
Az európai bárányárak lényegében változatlanok maradtak az elmúlt héten, ugyanakkor a következő hetekben várhatóan kismértékű gyengülés lesz tapasztalható az árakban, mivel növekszik a piacokon az "újszezonos bárány" készlete.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A nehéz bárányok átlagára az EU-ban a 2020. június 28-ával végződő, 26. héten 571,64 Euró/100 kg volt, amely ár szinte pontosan megegyezik a 25. héten rögzített értékkel (571,57 Euró/100 kg), és gyakorlatilag változatlan az egy hónappal korábban jelentett árhoz viszonyítva - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Spanyolországban a nehéz bárány ára 2,4%-kal, 572,10 Euró/100 kg értékre emelkedett az elmúlt héten, mivel a húspiac is részesül a turizmus újbóli megnyitásából származó előnyökből. A spanyol bárány ára több mint 15%-kal emelkedett az elmúlt hat hétben. A bárányárak azonban Franciaországban gyakorlatilag változatlanok maradtak, míg a német ár 2,7%-kal esett vissza a megnövekedett kínálat nyomása alatt.

A következő hetekben várhatóan kismértékű gyengülés lesz tapasztalható az árakban. Ennek az az oka, hogy folyamatosan növekszik a piacokon az "újszezonos bárány" készlete.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?