Így eszünk majd több halat? - Benyújtottuk a programot

agrarszektor.hu
Hivatalosan is benyújtotta az Európai Bizottságnak a 2014-2020-as Magyar Halgazdálkodási Operatív Programot (MAHOP) a Miniszterelnökségen működő Irányító Hatóság (IH). Magyar társfinanszírozással együtt 15,5 milliárd forintot lehet majd elkölteni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az IH az operatív programot június 29-én nyújtotta be - közölte a Miniszterelnökség. A halgazdálkodás fejlesztésének és támogatásának fő célja, hogy biztosítsa a fenntartható fejlődést és a fogyasztók magas minőségű haltermékekhez juthassanak. Cél a halfogyasztás folyamatos növelése és az ágazat - elsősorban a kis- és középvállalkozások - hosszú távú megélhetésének biztosítása, illetve a természetes vizek halállományának növelése és az élővilág sokszínűségének megóvása.

A MAHOP keretében a halgazdálkodás fejlesztésére az előző időszakhoz képest 12 százalékkal magasabb összeg - hazai társfinanszírozással együtt mintegy 15,5 milliárd forint - állhat majd rendelkezésre a következő időszakban Magyarország számára, amelyet 2023-ig kell felhasználni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?