2020. október 27. kedd Szabina

Hírek - Állat

Így eszünk majd több halat? - Benyújtottuk a programot

Hivatalosan is benyújtotta az Európai Bizottságnak a 2014-2020-as Magyar Halgazdálkodási Operatív Programot (MAHOP) a Miniszterelnökségen működő Irányító Hatóság (IH). Magyar társfinanszírozással együtt 15,5 milliárd forintot lehet majd elkölteni.
 
 

Az IH az operatív programot június 29-én nyújtotta be – közölte a Miniszterelnökség. A halgazdálkodás fejlesztésének és támogatásának fő célja, hogy biztosítsa a fenntartható fejlődést és a fogyasztók magas minőségű haltermékekhez juthassanak. Cél a halfogyasztás folyamatos növelése és az ágazat - elsősorban a kis- és középvállalkozások - hosszú távú megélhetésének biztosítása, illetve a természetes vizek halállományának növelése és az élővilág sokszínűségének megóvása.

A MAHOP keretében a halgazdálkodás fejlesztésére az előző időszakhoz képest 12 százalékkal magasabb összeg - hazai társfinanszírozással együtt mintegy 15,5 milliárd forint - állhat majd rendelkezésre a következő időszakban Magyarország számára, amelyet 2023-ig kell felhasználni.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu