2021. április 16. péntek Csongor

Hírek - Állat

Ilyen nincs! Ki nem találnád, hogyan mentettek ki 80 bárányt az árvízből

Videófelvétel készült arról, ahogy néhány bátor kutya megmentett 80 bárányt egy áradás során a nagy-britanniai Dorsetben. Jemma Harding attól tartott, hogy az állatai el fognak pusztulni, miután egy nagyobb felhőszakadást követően a Stour folyó kilépett a medréből. De Bee, Ghost, Blaze, Jack és Kea hősies közbenjárásának köszönhetően a halálra rémült állatok sikeresen kijutottak a szárazra. Az öt juhászkutya mintegy negyven percig ügyködött azon, olykor ár ellenében úszva, hogy a bárányok ne kezdjenek el felmászni egymásra, mert az sokuk pusztulásával járhatott volna.
 
 

Jemma Harding elmondta, hogy a felhőszakadást követő áradás teljesen készületlenül érte. A gazdálkodó egészen biztos benne, hogy a kutyái segítsége nélkül nem tudta volna megmenteni az állatait, írta meg a Metro UK.

Fotó: Jemma Harding
Húsz emberrel ér fel mindegyikük. Nem panaszkodtak, nem morogtak, csak tették, amit kell. Pedig némelyikük kifejezetten utálja a vizet

 – mondta a szerencsés farmer.

Jemma Harding elmondta, hogy a nagy felhőszakadás közepette egész éjjel álmatlanul forgolódott, úgy aggódott a juhai miatt, és reggel mérhetetlenül megkönnyebbült, amikor megtalálta őket épségben, de az árvíz által körülzárva. Mintegy 300 méterre lehettek a farm kapujától, így Jemma Hardingnak minden állati erőforrásra szüksége volt, hogy biztonságba terelhesse a nyájat. Némelyik bárány ugyanis annyira megijedt a nagy víztől, hogy a gazdának magának kellett kézben átcipelnie a vízen, míg más bárányok egymás hegyére-hátára próbáltak felkapaszkodni a víz elől.

Fotó: Jemma Harding

Jemma Harding beszámolt arról is, hogy a veszély láttán a birkák teljesen elvesztették a fejüket, és elkezdték egymást és egymást szabotálni. Megpróbáltak felmászni egymás hátára, ami jó eséllyel több bárány pusztulásával járt volna. Egyikük-másikuk megpróbált az árral szemben úszni, de nem haladtak egy tapodtat se előre, csak kifárasztották magukat. De végül az öt kutya és gazdájuk kitartó munkájának hála a nyáj minden egyes tagja biztonságba jutott.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu