2021. szeptember 23. csütörtök Tekla

Hírek - Állat

Ilyet még nem láttál: az igazi profik már így telepítenek halakat a tavakba

Viszonylag általános ismeret, hogy halakat miként szoktak kiszedni vizekből: hálókkal, horgokkal. Az viszont már sokkal érdekesebb, hogy halakat miként raknak bele vizekbe, ha nem arról van szó, hogy természetes módon beleszületnek az élőhelyükbe.
 
 

A haltelepítéseket jellemzően járművekről hajtják végre, Magyarországon is gyakran találkozhat az eziránt érdeklődő ember olyan képsorokkal, amikor pontyok vagy egyéb halak csúszdáznak halszállító teherautókból halastavakba. Van viszont egy elég extrém módszer is, ami többek között Utah államban használnak: repülőről szórják a halakat a tavakba - írta meg a Telex a BBC információi alapján.

Az amerikai államban már az 1950-es évek óta alkalmazzák a repülős haltelepítést olyan tavak esetében, amelyek túl magasan vannak ahhoz, hogy normálisan meg lehessen őket közelíteni teherautóval. Az államban nagyjából 200 olyan tó van, amit repülőről töltenek halakkal.

Egy repülő rengeteg vizet, így halat tud magával vinni. Egy géppel összesen 35 ezer 2-8 centi közötti halat tudnak kiszórni az állam tavaiban. A módszer ugyan drasztikusnak tűnik, de a halaknak valójában nem esik komoly bántódásuk a repüléstől.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu