2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi

Hírek - Állat

Ilyet még senki se látott: szobrot kapott az óriási tehén

Anglia valaha volt legtermetesebb tehenének, egy több mint 1000 kilogrammos állatnak állítottak szobrot a napokban az Egyesült Királyságban. A szobor acélból készült és csaknem két méter magas.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A  tizenkilencedik században vált nemzeti jelenséggé az a tehén, amely 2,1 méteres magasságával és 1130 kilogrammos súlyával a mai napig Anglia valaha volt legnagyobb nőivarú szarvasmarhájának számít - írja a bbc.com. A Yorkshire közelében tenyésztett állatot 1812-ben mutatták be Londonban, és az egész régiót végig turnézta vele a gazdája, aki szándékosan hízlalta fel ekkorára az állatot. 

Forrás: bbc.com

A nőstény olyan hatalmas volt, hogy egy speciális, a normál ajtóknál kétszer szélesebbet kellett építeni a csűrre, amelyben élt, hogy ki tudjon jutni belőle. Az ajtó még most is megtekinthető az Észak-Yorkshire-ban található épületen. 

Forrás: bbc.com

Az állatról most szobrot készítettek Angliában. A monumentális, már-már szörnyetegszerű szobor acélból készült. A szobor 1,8 méter magas és 3,3 méter hosszú és hamarosan turnéra indulnak vele Anglia yorkshire-i régiójában.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu