Jövedelmezőbb lehet az állattenyésztés a bioüzemanyag-gyártással

agrarszektor.hu
A bioüzemanyag-gyártás társtermékei fehérjeforrásként hasznosíthatók.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Fontos költségcsökkentő tényezők lehetnek a takarmányozásban a bioüzemanyag-gyártás társtermékei fehérjeforrásként, mivel csökkentik a szójától való függőséget - jelentette ki Feldman Zsolt egy szakmai tanácskozáson.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy takarmányozási fórumon beszélt a többi között arról, hogy az állattenyésztésben a versenyképesség érdekében csökkenteni kell a takarmányozási költségeket, a minőség fenntartása mellett.
Az állattenyésztés költségeinek - területtől függően - 50-70 százalékát teszik ki a takarmányköltségek. Magyarországon évente mintegy 5,4 millió tonna takarmányt használnak fel, amiből közvetlenül 4 millió tonna a gabonaszektorból érkezik - tette hozzá. Kifejtette, a bioüzemanyag-gyártás melléktermékei is jól hasznosíthatók az állattenyésztésben, javítják jövedelmezőségét.

A helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta: a gabonaárak emelkedése tette aktuálissá az eszmecserét. Emlékeztetett: fontos, hogy a magyar állattenyésztők is korszerű ismeretekkel rendelkezzenek, hiszen ma már Magyarországon is folyik bioüzemanyag-előállítás. Úgy vélte, a fehérjében gazdag melléktermékek hasznosításának feltételeit is javítani kell.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kiemelte: a mezőgazdaság termelhet energetikai célú alapanyagot is, az élelmiszer-alapanyagok termelési potenciáljának sérelme nélkül. Nem kell feltétlenül választani az energetikai, illetve az élelmiszer célú alapanyag-termelés között. Mindkettő lehetséges, adottak hozzá a lehetőségek és az állatok takarmányozásának feltételei sem szorulnak háttérbe - mondta.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58