2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Állat

Kampányt indítottak, hogy együnk több sertéshúst

Sertéshúsfogyasztást népszerűsítő kampányt indított a napokban az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a Földművelésügyi Minisztérium (FM) támogatásával. A kampány részeként az AMC és a VHT együttműködési megállapodást írt alá, amellyel a hazai sertésállomány csökkenésének megállítására törekednek.
 
 

Február 7-étől hét héten át, országszerte összesen 23 áruházban és üzletben népszerűsíti a sertéshús fogyasztást az AMC és a VHT - jelentették be a szervezetek. A kóstoltató kampányok - amelyek április 30-ig tartanak - két kiskereskedelmi lánc (Auchan és Spar) áruházaiban, illetve kisebb vidéki húsüzletekben (Babati Húsbolt, Hajdúhús, Szerencsi Húsbolt) zajlanak majd, ezen kívül Budapesten a Fehérvári úti, a Rákóczi téri valamint a Fővám téri Vásárcsarnokban. A kóstoltatások mellett a húsvéti időszakban médiakampányt is szerveznek - közölte Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője.

A kampányt a Földművelésügyi Minisztérium is támogatja. Czerván György, a tárca államtitkára szerint a sertéságazat kibocsátása 2017-ben 239,5 milliárd forint volt, amely 9,2 százalékkal növekedést takar és a mezőgazdaság 2500 milliárdos teljes kibocsátásának 9,4 százalékát tette ki.


Az AMC és a VHT egy megállapodást is aláírt, amely szerint kölcsönös tájékoztatással, adatszolgáltatással, ismeretek és eredmények megosztásával kívánják stabilizálni a sertéságazatot. Elsősorban a sertésállomány csökkenésének megállítását és az ágazatban dolgozók helyzetének javítását helyezik előtérbe.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu