Kiemelt stratégiai partnereként tekint a horgászokra és a haltermelőkre a kormány

MTI2020. augusztus 1. 17:00

Magyarország kormánya meghallgatja a horgászok véleményét, és ezeket a véleményeket a döntései előtt figyelembe veszi - hangoztatta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalán szombaton közzétett videó felvezetőjében.

A magyar horgászok közössége az egyik legnagyobb civil szervezet Magyarországon, több mint 600 ezer taggal - mondta a Szövetségben a horgászokkal címen közzétett videóban a miniszterelnöki megbízott, megköszönve nekik, hogy védik és óvják a vízi és vízparti környezetet.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

Bokor Károly, az egyik legismertebb horgászati szakíró a videóban arról beszélt, hogy a horgászok ma nagyon jól érezhetik magukat, hiszen jelentős létszámbővülés mellett élvezhetik a nyarat, és most van igazán horgászszezon. Egyre "halbővebbek" a horgászokra bízott természetes vizek, mert horgászati céllal gazdálkodnak. Az elmúlt időszakban rengeteg segítséget kaptak a munkájukhoz, mondta Bokor Károly, kiemelve az ingyenessé vált horgászvizsgát, ami azt erősíti, hogy jó ma horgásznak lenni.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke közös eredményként számolt be arról, hogy a magyarországi természetes vizek a horgászok kezelésébe kerültek. Ennek a társadalmi csoportnak a megsegítéséhez a kormány nagyon sok anyagi forrást biztosított, így lehetővé vált azoknak az eszközöknek - például halőri terepjáróknak, egyenruháknak, horgászcsónakoknak - a beszerzése, amelyek a munkájukat segítik. Egyszerűsödtek a horgászok okmányai, és az állami jegybevétel a horgászokhoz kerül vissza, fűzte hozzá Szűcs Lajos.

Címkék:
horgászengedély, horgász, horgászvizsga, halőri-szolgálat, haltermelő, felszerelés, magyar-országos-horgász-szövetség, halágazat,