2021. december 6. hétfő Miklós

Hírek - Állat

Komoly segítséget kapnak a magyar sertéstenyésztők a pestis ellen: ez most ingyenes

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az állattartók részére a szeptemberi miskolci és nádudvari fórumok mintájára soron kívüli tájékoztató rendezvényeket hirdetett meg az afrikai sertéspestis helyzetéről Kaposváron, illetve Körmenden.
 
 

Az afrikai sertéspestis környező országok házisertés-állományaiban történő megjelenése és előretörése, valamint a hazai vadállományban történő továbbterjedése miatt jelentősen nőtt a kockázata a betegség hazai sertésállományokba való bejutásának - írja közleményében a kamara. A pontos helyzet, valamint a védekezéssel összefüggő hatósági információk és a szükséges teendők megismerése érdekében az ágazat szereplői részére a NAK soron kívüli tájékoztató rendezvényeket tart két helyszínen, Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos részvételével.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A rendezvények az alábbi időpontokban és helyszíneken kerülnek megrendezésre:

2019. november 7. (csütörtök), Kaposvár

Pontos cím és időpont: Kaposvári Egyetem rektori tanácsterem,7400 Kaposvár, Guba Sándoru. 40., kezdés 10:00 órától.

2019. november 21. (csütörtök), Körmend

Pontos cím és időpont: (részletek később)

A rendezvények ingyenesek, de regisztrációkötelesek. A kaposvári tájékoztató fórumra itt lehet regisztrálni. A szervezők külön felhívják a figyelmet arra, hogy az események nem sajtónyilvánosakA szervezők minden résztvevőt arra kérnek, hogy a rendezvényre hozzák magukkal új kamarai kártyájukat vagy őstermelői igazolványukat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó