Koronavírus: több vízpartnál megszüntették a horgászjegyek értékesítését

Koronavírus: több vízpartnál megszüntették a horgászjegyek értékesítését

MTI
A neszmélyi, szőnyi és táti Duna-ágba 130 mázsa, két- és háromnyaras pontyot telepített a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Zoltai Dániel elmondta, a telepítést a járványhelyzet ellenére végrehajtották, mert a teleltetőkben lévő, legyengült immunrendszerű halakat ki kellett helyezni új életterükbe. Az elnök kiemelte, hogy a szövetség 58 tagegyesületének többsége határozatlan időre megszüntette a napijegyek és a horgászengedélyek értékesítését, és arra kéri tagjait, hogy lehetőleg ne keressék fel a vízpartokat.

A telepített halak a Somogy megyei Patosfáról érkeztek, a nyolcvan mázsát kitevő háromnyaras pontyok átlagos súlya eléri a 2,2 kilogrammot. A telepítésre azért van szükség, mert a természetes szaporulat nem fedezi a horgászok igényeit. A Duna-ágakba kijuttatott halak általában hosszabb ideig a telepítés helyén maradnak. Ősszel a szövetség a mostanihoz hasonló nagyságrendű telepítést tervez - ismertette Zoltai Dániel.

A KEMHESZ 58 tagegyesület közös szervezete, összesen mintegy 19 ezer aktív taggal, közülük 3200 ifjúsági és gyermekhorgásszal. A szövetség rendezvényeket szervez, halgazdálkodási feladatokat lát el, valamint halőri tevékenységet végez a Duna megyei szakaszán. A KEMHESZ hétfőtől távoktató anyagot helyez el közösségi oldalán, mivel jelenleg szünetelnek a tanfolyamok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?