2020. december 1. kedd Elza

Hírek - Állat

Kóstoltatással népszerűsíti a magyar almát a SPAR

A magyar alma fogyasztását támogató országos kampány részeként a SPAR hálózatában is áruházi kóstoltatások kezdődtek. A népszerűsítő esemény ünnepélyes indításánál jelen volt dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, valamint Bölcskei György almatermelő is.
 
 

A magyar alma népszerűsítését szolgáló SPAR áruházi kóstoltatások sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes kezdetére 2012. szeptember 28-án 13 órakor került sor az Allee bevásárlóközpontban lévő INTERSPAR áruházban. Az eseményen jelen volt és tájékoztatójában a magyar alma fogyasztására ösztönzött Dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, kiemelve a gyümölcs összetett nemzetgazdasági jelentőségét, táplálkozásban betöltött fontosságát. A rendezvényen megjelent még Bölcskei György termelő a Nagykálló-Tész Kft. képviseletében, valamint Dr. Mártonffy Béla a FruitVeB elnöke, akik az almatermesztés aktualitásairól és a terméskilátásokról tájékoztatták a sajtótájékoztatón jelenlévőket.

Az eseményen Gála, Golden, Jonathan, Red Chief és Idared fajták kerültek kóstoltatásra. Szeptember 28-án és 29-én öt INTERSPAR áruházban (Árkád, Allee, Europark, Eurocenter és Pesterzsébet) folytatódik az alma promóció, amely a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Igazgatóságának támogatásával valósul meg. A SPAR áruházakba 380 termelő által termesztett almát szállítanak, akik körülbelül 1700 hektár területen termelik az almát, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A 2010. és 2011. évek átlagában évente mintegy 6,2 millió kg magyar almát értékesített a SPAR hálózata.

A kóstoltatás célja egyrészt a hazai almapiac erősítése és az almatermelés, különösen a szabolcsi almatermelés hírnevének újjáélesztése, lehetőséget teremtve a nagyobb belföldi fogyasztás elérésére, valamint az Oroszországba irányuló export növelésére. A kampány másik fontos célja a vásárlók ösztönzése annak érdekében, hogy keressék a jó minőségű magyar almát frissen és szezonon kívül is, előnyben részesítve azt az importtal szemben. A gazdag fajtaválasztékú magyar almák utánozhatatlan íz-világa mellett igen pozitívak az egészségügyi hatásai, így fontos lenne, hogy a családok minél nagyobb mennyiséget vásároljanak, s az almafogyasztás a napi étkezések részévé váljon.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu