Közös szüret Badacsonyban

agrarszektor.hu
Közös Kéknyelű-szüretre készül szombaton négy meghatározó badacsonyi pincészet: az Istvándy, a Laposa Birtok, a Szeremley Birtok és a Válibor; az egymás birtokain együtt leszüretelt szőlőből közös bort készítenek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kardos Gábor, a Szeremley értékesítési igazgatója az MTI-nek pénteken elmondta: a hétvégén szüretelt szőlőből a Badacsonyi Kör első borát hozzák majd forgalomba; így Magyarországon először kerülhet piacra egy borvidék ismert termelői által közösen szüretelt és készített bor.

Kardos Gábor kifejtette: a közös szürettel céljuk az is, hogy újra közösségteremtő esemény legyen a szüret és ne csupán PR- vagy marketing-rendezvény, egyes pincészetek reklámjaként. A vandál módon megcsonkított rizlingtőkéik kapcsán nemrég elhíresült Villa Sandahl svéd tulajdonosát is meghívták, hogy bemutathassák boraikat ez alkalomból; a Badacsonyi Kör ezzel is az összefogás és a szolidaritás fontosságát kívánja hangsúlyozni.

A régió és az ország ismert séfjeivel együttműködve az alapító pincészetek szintén hagyományteremtő céllal kezdeményezik, hogy a szőlőlevéllel és Kéknyelűvel készülő ételek neve legyen badacsonyi módra és ezzel is gazdagodjon a magyar gasztronómia - tájékoztatott Kardos Gábor.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?