Látogatói rekord az Agrár Expon

agrarszektor.hu
A tavalyinál is nagyobb látogatottságot könyvelhet el a hétvégén, Kiskőrösön megrendezett Duna-Tisza Közi Agrár Expo. Több mint nyolcezren voltak kíváncsiak a magyar élelmiszerek, hungarikumok népszerűsítését célul tűző rendezvényre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az expon résztvevő százötven hazai élelmiszertermelő többek között kiváló borokkal, pálinkákkal, sajttal, füstölt kolbásszal, sonkával, zöldségpástétommal, fűszerpaprikával, biotermékekkel, zöldségcsírával, mézzel, lekvárral, kaláccsal és gyümölcslevekkel kínálta a nagyközönséget.

A szabadtéri kiállításon a legújabb mezőgazdasági eszközökkel és gépekkel ismerkedtek az érdeklődők. Több nagyteljesítményű traktor és sorközművelő berendezés már az expo ideje alatt gazdára talált. A kiállítók üzleti szempontból is sikeresnek minősítették a rendezvényt.

Dr. Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a megnyitón hangsúlyozta: minél előbb definiálni szükséges a "Magyar Termék" fogalmát. Ma a külföldi alapanyagból hazánkban feldolgozott, vagy akár csak átcsomagolt áru is magyar terméknek minősülhet. A kormány szándéka szerint a jövőben a legalább 95%-ban hazai alapanyagból készült áru viselheti csak a magyar termék feliratot.

Jakab István a MAGOSZ elnöke, az országgyűlés alelnöke előadásában sürgette a földtulajdoni és a földhasználati jogok minél előbbi törvényi szabályozását, a magyar állam elővásárlási jogának beiktatását. Mint kifejtette, ez a versenyképesség alapja, egyben a nemzeti vagyon megtartásának feltétele is. Az expon kötetlen párbeszédre nyílt lehetőség a gazdák és az uniós pályázatokat közvetítő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke, Palkovics Péter és munkatársai között.

Az Agrár Expo fővédnökségét Font Sándor a parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnöke vállalta. Véleménye szerint fontos erősíteni azt a szemléletet, hogy a magyar termékek vásárlásával a hazai termelőket segítjük, akik hazai munkaerővel állítanak elő kiváló minőségű élelmiszertermékeket. Az így elköltött pénz országunkban marad, amiből további hasznunk lehet.

A rendezvényre ellátogatott a svéd, a norvég, a holland és az osztrák nagykövet is. Látogatásuk célja a Magyarországon előállított élelmiszertermékekkel való ismerkedés, a beszállítói üzleti lehetőségek feltérképezése volt - tájékoztat az OrientPress Hírügynökség.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13