Látogatói rekord az Agrár Expon

agrarszektor.hu
A tavalyinál is nagyobb látogatottságot könyvelhet el a hétvégén, Kiskőrösön megrendezett Duna-Tisza Közi Agrár Expo. Több mint nyolcezren voltak kíváncsiak a magyar élelmiszerek, hungarikumok népszerűsítését célul tűző rendezvényre.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az expon résztvevő százötven hazai élelmiszertermelő többek között kiváló borokkal, pálinkákkal, sajttal, füstölt kolbásszal, sonkával, zöldségpástétommal, fűszerpaprikával, biotermékekkel, zöldségcsírával, mézzel, lekvárral, kaláccsal és gyümölcslevekkel kínálta a nagyközönséget.

A szabadtéri kiállításon a legújabb mezőgazdasági eszközökkel és gépekkel ismerkedtek az érdeklődők. Több nagyteljesítményű traktor és sorközművelő berendezés már az expo ideje alatt gazdára talált. A kiállítók üzleti szempontból is sikeresnek minősítették a rendezvényt.

Dr. Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a megnyitón hangsúlyozta: minél előbb definiálni szükséges a "Magyar Termék" fogalmát. Ma a külföldi alapanyagból hazánkban feldolgozott, vagy akár csak átcsomagolt áru is magyar terméknek minősülhet. A kormány szándéka szerint a jövőben a legalább 95%-ban hazai alapanyagból készült áru viselheti csak a magyar termék feliratot.

Jakab István a MAGOSZ elnöke, az országgyűlés alelnöke előadásában sürgette a földtulajdoni és a földhasználati jogok minél előbbi törvényi szabályozását, a magyar állam elővásárlási jogának beiktatását. Mint kifejtette, ez a versenyképesség alapja, egyben a nemzeti vagyon megtartásának feltétele is. Az expon kötetlen párbeszédre nyílt lehetőség a gazdák és az uniós pályázatokat közvetítő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke, Palkovics Péter és munkatársai között.

Az Agrár Expo fővédnökségét Font Sándor a parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnöke vállalta. Véleménye szerint fontos erősíteni azt a szemléletet, hogy a magyar termékek vásárlásával a hazai termelőket segítjük, akik hazai munkaerővel állítanak elő kiváló minőségű élelmiszertermékeket. Az így elköltött pénz országunkban marad, amiből további hasznunk lehet.

A rendezvényre ellátogatott a svéd, a norvég, a holland és az osztrák nagykövet is. Látogatásuk célja a Magyarországon előállított élelmiszertermékekkel való ismerkedés, a beszállítói üzleti lehetőségek feltérképezése volt - tájékoztat az OrientPress Hírügynökség.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?