2019. március 26. kedd Emánuel

Hírek - Állat

Lendületesen csökken a tej ára - Kína még megállíthatja

Tavasszal minden évben lejtmenetet vesznek a nyerstej-árak, de nem mindegy, hogy honnan indul a csökkenés, és milyen a dinamikája. Kína tejigénye még mentheti a helyzetet.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Európa 17 vezető tejfeldolgozója 1,07 centtel csökkentte februárban a kilónkénti nyerstejárat. Ezzel az átlagos átvételi ár 34,39 eurócentre (107 Ft/kg) esett. Egy évvel ezelőtt 0,82 centtel (2,5 forinttal) magasabb volt a tej ára. A megadott ellenérték a 4,2 százalékos zsír- és 3,4 százalékos fehérje-tartalmú tejre vonatkozik. A következő hónapokban a termelés növekedni fog, egyrészt a szezonális csúcs, másrészt a korábbi kapacitásbővítések miatt. Mindez az árak további csökkennését vetíti előre - a tejfeldolgozók már be is jelentették ezt a szándékukat.

Némi reményre ad okot, hogy Kína magas vámokkal sújtotta az USA-ból érkező szóját, ami a takarmányozás fontos eleme. Ha ezzel az ottani gazdák spórolni akarnak, az a belső termelés visszaeséséhez, vagyis a kínai kereslet növekedéséhez vezethet a világpiacon. Az európai felesleg így levezethetővé válik az ázsiai országban.

Forrás: topagrar.com

 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu