Lenyűgöző: igazi halszörnyet fogott egy békési horgász a Hármas-Körösön

Lenyűgöző: igazi halszörnyet fogott egy békési horgász a Hármas-Körösön

agrarszektor.hu
Egy 7,5 kilós "sárkányt", vagyis egy óriási süllőt emelt a csónakjába hétfőn délután egy békési horgász a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán. Ugyanezen a szakaszon néhány nappal korábban Havai Zsolt egyik horgásztársa és barátja egy körülbelül 120-125 centis, közel 13 kilós csukaóriást fogott. Mindkét horgász visszaengedte a rekordméretű fogást a vízbe.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Havai Zolt a beol.hu portálnak elmondta, hogy a másik rekorder horgásszal hétfőn kimondottan nagyobb süllőre indultak műcsalis pergetős módszerrel horgászni. A "sárkány" a délután folyamán akadt horogra, és olyan két-három perc fárasztást követően sikerült kiemelni a vízből. A fiatalembernek egyébként nem ez az első komoly süllőfogása, hiszen tavaly egy 7 kiló 30 dekás süllőt fogott, illetve az elmúlt napok is jól sikerültek. Havai Zsolt és Pálfi Zoltán mindennap kint vannak a vízen, hol az egyikük, hol a másikuk csónakjával indulnak útnak, de ha valamelyikük nem ér rá, akkor egyedül is pecáznak. Süllőre egyébként február 28-ig lehet horgászni, onnantól tilalom lép életbe, éppen ezért is igyekeznek kihasználni a víz és az időjárás adta lehetőségeket.

Aki egyszer megszereti a süllőhorgászatot, az rabja marad örökre, jelentette ki Havai Zsolt. Menni kell, keresgélni, nem egyszerű megfogni, mert okos fajtáról van szó, amely nem könnyen akad horogra. A horgász nemrég egyetlen nap alatt két 5 kiló feletti példányt is fogott, amely személyes rekordjának számít. Mint elmondta, sokat vannak kint, egyre jobban kiismerik magukat a folyón, ami nagyban hozzájárul a sikerekhez.

Minden évben sikerül egy kicsit előre lépnem, egy kicsit nagyobb süllőt fognom. Az álmom és a célom egy 10 kiló feletti példány, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen, ahogy említettem rafinált halról van szó, ami a korával egyre többet tapasztal

- árulta el Havai Zsolt.

A békési horgásznak versenyzői engedélye van, sporthorgásznak is tartja magát, éppen ezért a halat mindig visszadobja a vízbe, hiszen vallja, hogy ott a helyük. A horgászok között egyébként a négy kiló feletti süllőt már szép fogásnak tartják, egymás között csak sárkánynak hívják ezeket a példányokat. A hétfői süllő egyébként faroktőig mintegy 75 centiméter hosszú volt. Pálfi Zoltán két nappal korábban, ugyanitt fogott egy 120-125 centis, majdnem 13 kilós óriáscsukát.

(Címlapkép forrása: Havai Zsolt)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55