2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Hírek - Állat

Léptek a csődveszélyben: inkább lemond saját hasznáról az Aldi

Több mint egy hónapja magasabb árat fizet az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. a friss és tartós tej-, illetve tejtermékek beszállítóinak. Ez kedvezhet a válságban lévő hazai tejtermelőknek, a vásárlóknak viszont a legtöbb tejtermékért nem kell többet fizetniük.
 
 

Az ALDI olyan megállapodásokra törekszik, amelyek egyaránt előnyösek a termelők és a gyártók számára is – közölte az áruházlánc. Az ALDI - amely május óta a piaci szereplőket tömörítő Tej Terméktanácsnak is tagja - Magyarországon szeptembertől magasabb áron veszi át a friss és tartós tejet, továbbá a magyar beszállítóktól érkező alapvető tejtermékeket, például a tejfölt, vagy a trappista sajtot. Az áruházlánc összesen 18 tej-, illetve tejtermék esetében fizet magasabb árat a beszállítók számára, ezt azonban az esetek túlnyomó többségében nem hárítja át a vásárlókra, így az érintett 18 termék közül 16 esetében változatlan árakkal találkozhatnak a fogyasztók az ALDI üzletek polcain.

Az ALDI a friss tej esetében 100%-ban magyar beszállítókkal dolgozik együtt, de számos, a fogyasztók által közkedvelt tejtermék is hazai beszállítóktól származik – mondta Székács Tibor, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója. Az áruház egyik legnagyobb beszállítója az Alföldi Tej Kft., amelynek 102 tejtermelő a tulajdonosa, így a magasabb átvételi ár közvetlenül a tejtermelőkhöz jut.

Mint ismert, a napokban a Lidl közölte, hogy önszántából növelte a magyar tejtermékek úgynevezett átadói árait. Azzal, hogy az áruházláncok többet fizetnek az átvett termékekért, javulhat az ágazat helyzete. A termelők már régóta súlyos jövedelmezőségi gondokkal küzdenek az alacsony tejfelvásárlási árak miatt. Emiatt az első fél évben több demonstrációt is tartottak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu